Pazar günü tüm kuyumcular açık olacak

TAKİP ET

Çanakkale Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Timur Ay dün açıklamalarda bulundu. Ay, ilk defa bu sene Pazar günü Çanakkale'deki tüm dükkanların açık olacağını söyledi.

Alışveriş etkinliğine katkı sağlamak amacıyla böyle bir karar aldıklarını belirten Timur Ay, “Biliyorsunuz Çanakkale’deki ve Türkiye’deki AVM çılgınlıklarına istinaden biz de Çanakkale’de yerel esnaf olarak böyle bir katkı sağlamak ve Çanakkale’deki halkın kendi kuyumcusundan kendi konfeksiyoncusundan, kendi ayakkabıcısından yılbaşı alışverişi yapması nezdinde dükkanları Pazar günü açma kararı aldık. Çanakkale halkının da bu duruma duyarlı olacağını düşünerek biz de Çanakkale halkını alışveriş için Çarşı Caddesine bekliyoruz” dedi.

Türkiye, içinde bulunduğu ekonomik krizden hem ulusal hem de yerel anlamda çıkış yolları aramaya devam ederken Çanakkale esnafı ise örnek bir kenetlenmeye imza attı. Çanakkale Belediyesi ve esnafları öncülüğünde yarın gerçekleştirilecek olan ‘Çarşı Günleri’ etkinliğinin yankısı sürerken, bu anlamda bir olumlu çıkış da Sarraflar ve Kuyumcular Derneği’nden geldi. Dernek Başkanı Timur Ay, dün Temizay Kuyumculuk’ta düzenlediği basın toplantısıyla, şehirdeki tüm sarraf ve kuyumcular olarak pazar günü dükkânlarını açık tutarak ekonomiye canlılık kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.