Polis huzuru bozdurmadı

TAKİP ET

Çanakkale Valiliği, radikal grupların maden protestosu bahanesiyle halkın huzurunu bozmaması için 7 gün süreyle toplantı, yürüyüş, eylem yapılmasını yasakladı.


Çanakkale Valiliği, radikal grupların maden protestosu bahanesiyle halkın huzurunu bozmaması için 7 gün süreyle toplantı, yürüyüş, eylem yapılmasını yasakladı. Bugün eylem yapmak isteyen gruba da yasak kararı saatler 
öncesinden tebliğ edildi. Karara rağmen golf çay bahçesi önünde toplanan grup,  kendilerini uyaran polisi yuhlamaya başlayınca göz altına alındı. 

Çanakkale Valiliği, Kovid-19 tedbirleri, kentin huzuru, orman yangınlarının önlenmesi için Çanakkale’de 7 gün süreyle eylem, toplantı, gösteri ve açıklama yapılmasını yasakladı. Su ve Vicdan Koordinasyonun da “Çanakkale’ye gelmeyin, bulunduğunuz şehirde açıklama yapın” uyarılarına rağmen İstanbul’dan yola çıkan grup, Eceabat’ta Jandarma ekipleri tarafından durdurularak kente girişlerine izin verilmedi. 

Aynı saatlerde, gün boyunca yapılan uyarılara rağmen radikal bir grup da Golf Çay Bahçesinde toplandı. Çay bahçesi önünde geniş güvenlik tedbirleri alan polis ekipleri, 20-25 kişilik gruba alınan Valilik kararını bir kez daha tebliğ ederek dağılmaları yönünde uyardı. Gruptan bazı kişiler ise basın açıklaması yapmak konusunda ısrarcı oldu. Bunun üzerine megafonla uyarı yapan polis, bire bir de görüşerek Valilik kararına uymalarını istedi. Çay bahçesinde oturan vatandaşların da ‘Huzuru bozmayın’ ikazlarını dikkate almayan gruptakiler, kendilerini uyaran polis ekiplerini alkışlar ve ıslıklarla protesto etmeye başladı. İkazlara rağmen eylemlerine devam eden gruba polis müdahale etti. Eylemciler göz altına alınırken bazı vatandaşların da eylemcilere tepki gösterdikleri görüldü. Grubun göz altına alınmasının ardından kordon boyu normale döndü.