RAMAZAN AYIMIZ MÜBAREK OLSUN

TAKİP ET

AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, Ramazan ayının başlaması vesilesiyle kutlama mesajı yayımladı.

“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif‘e kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Fakat bu yıl bütün dünyanın mücadele verdiği koronavirüs salgını nedeniyle önceki Ramazan aylarından biraz daha farklı bir Ramazan ayı geçireceğiz. Komşularımızla, akrabalarımızla kurduğumuz sofralar, mahallelerimizde verilen iftarlar, sahurlar bu yıl maalesef olmayacak. Bunun burukluğunu her birimiz ayrı ayrı yaşasak da kendimiz, ailemiz ve milletimiz için evde kalmamız gerektiğini unutmamalıyız. Bu süreci birlikte atlatacak, sağlıklı yarınlarda, nice sofralarda ve nice Ramazanlarda yine bir arada olacağız. Birbirimize hasret kaldığımız bugünlerin sonunda bir araya geleceğiz, çünkü biliyoruz ki sonunda kavuşmak varsa özlemek güzeldir.

Ayrı kaldığımız bu günleri; hayrın da, şerrin de Allah’tan geldiğine inanan, kadere boyun eğmiş bir millet olarak en iyi şekilde anlamalı ve kavramalıyız. Kısa süreliğine dünyamızı teşrif edip hayatımıza değer ve anlam katan Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmeli, yakın uzak demeden insanlarla gönül bağlarımızı tesis etmeliyiz. Birbirimizi bu manevi havanın getirdiği kıymet ölçüleri içinde kucaklamalı, birlik ve beraberliğin ne derece önemli olduğunu her hâlimizle ortaya koymalıyız.  

Bu düşüncelerle Ramazan ayının başta ülkemiz olmak üzere İslam âlemi ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbim bütün dualarımızı kabul eylesin ve bizleri Ramazan Bayramı’na kavuştursun. Hayırlı Ramazanlar…” dedi.