Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu:

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu:

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bakanlık bünyesinde ülke genelinde 530 bin sağlık çalışanıyla her gün 1 milyondan fazla vatandaşa şifa dağıtıldığını belirterek, “Bazı istisnai, insani hatalar, eksikler olabilir onu da milletimizin vicdanı, sağduyusu hoş görür” dedi.
Edirne’de gerçekleştirilen 30. İl Müftüleri İstişare Toplantısı katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, program sonrası basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, “İstanbul’da dün akşam saatlerinde trafikte görülen onlarca ambulans vatandaşları korkuttu” sorusu üzerine Bakan Müezzinoğlu, “Bir sıkıntı olmaz arkadaşlar, neticede bunlar ambulanslarımız. Acil durumlarda ve hastalarımıza şifa için ama 798 ambulansın dağıtımını inşallah pazar günü Tekirdağ merkez olarak yapacağız. Ambulansların trafikte her zaman geçiş üstünlüğü var, köprüde de geçiş üstünlüğünü kullandılar ama çok olağanüstü bir sıkıntı olmaz" dedi.
“İSTİSNAİ, İNSANİ BAZI HATALAR, EKSİKLER OLABİLİR”
Elazığ’da yaşanan ve kamuoyuna ‘yoğun bakımında kebap skandalı’ olarak yansıyan olayın sorulması üzerine Bakan Müezzinoğlu, “Arkadaşlar bakın her gün 1 milyona yakın hastalarımıza sağlık hizmeti veriyoruz ve 530 bin çalışanımız var. Bu insanlar son derece fedakarlar ve özverili 24 saat kesintisiz hizmet veriyorlar. İstisnai bazı ufak tefek şeyleri de kamuoyuna bu arkadaşların suçuymuş gibi yansıtılmamalı. Yani her gün 1 milyondan fazla insanımıza şifa dağıtan bu güçlü büyük kuruluşun, istisnai, insani bazı hatalar, eksikler olabilir onu da milletimizin vicdanı, sağduyusu hoş görür. Tabi biz onları kendi içimizde yine değerlendiririz” diye konuştu.

Ak