ŞAHİN, "İÇİNDE YAŞADIĞIMIZ ÇEVRE BİZE EMANET, GELECEK NESİLLERE İSE MİRASTIR"

TAKİP ET

Ayvacık Kültür, Doğa, Turizm ve Spor Derneği dönem sözcüsü Mehmet Ünal Şahin 'Yaşadığımız çevreyi korumak gelecek nesillere aktaracağımız en büyük mirastır' diyerek açıklamada bulundu.

Çevremizi, doğamızı korumak için bizlerin yapması gereken bazı kurallar vardır. Yaşadığımız dünyayı korumak ise, insanlar adına hem de hayvanlar ve bitkiler adına yaşadığımız yerleri temiz tutabilme konusunda dünyada yaşayan her bir bireyin ayrı ayrı sorumluluğu vardır. Bizlerin en önemli sorumluluğumuz ise yaşadığımız yerlerdeki çöpleri dikkatli bir şekilde toplamak ve çöp aktarım merkezlerine ulaşmasını sağlamaktır. Çevreyi korursak daha mutlu ve huzurlu bir yaşam sürdürürüz. Şunu bilmeliyiz ki bu dünyada sadece biz yaşamıyoruz. Bizlerle birlikte yaşayan birçok bitki ve değişik türlerde hayvanlar yaşamaktadır. Hayvanların ve bitkilerin ortamlarını korumalı ve çevremizi temiz tutarak, doğanın bize getireceği tehlikelerden böylece korunabiliriz. 
Çevreyi ve doğayı korumak, güzelleştirmek ve yaşatmak, Doğa kaynaklarını turizme açılmasını ve tanıtılmasını sağlamak, ilgili sivil toplum ve kamu kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak her türlü etkinlikler düzenleyerek toplumun çevre duyarlılığını artırmak, çevreyle ilgili yapılan çalışmalara destek vermek amacıyla kurulan Ayvacık Kültür, Doğa, Turizm ve Spor Derneği dönem sözcüsü Mehmet Ünal Şahin “Yaşadığımız çevreyi korumak gelecek nesillere aktaracağımız en büyük mirastır” diyerek çevre bilincine vurgu yaptı.

Sözlerine şöyle devam eden Şahin “Çevre bilincine sahip olmak, toplumda yaşayan bireylerin çağdaş insan davranışlarının çerçevesini oluşturmaktadır. Çağdaş insanın çevre bilinci, kendi içinde duyduğu bireysel sorumluluk duygusunu etrafındaki insanların da duyması için çaba göstermeyi de gerektirmektedir. İçinde yaşadığımız çevre bize emanet, gelecek nesillere ise mirastır. Çevreyi korumak geleceğimizi korumaktır. Küresel iklim değişikliğinin etkilerini doğrudan hayatımızı etkilediği şu günlerde çevreyi korumanın bir tercihten ziyade bir zorunluluk olduğunu anladık. Bu nedenle çevremizi korumak, kollamak ve güzelleştirmek en öncelikli görevlerimiz arasındadır. Yaşadığımız dünyamızı her gün daha fazla kirletip yaşanabilir olmaktan çıkartıyoruz. Bilinçli ya da bilinçsiz yapılan insan faaliyetleri sonucunda bindiğimiz dalı kesen bir toplum haline dönüşmüş durumundayız” dedi.

“Ana temamız çevre ve insan”
Ayvacık Kültür, Doğa, Turizm ve Spor Derneği dönem sözcüsü Mehmet Ünal Şahin ayrıca açıklamasında şu ifadelere yer verdi;  ‘’Hava, su, toprak ve insan yaşadığımız bu toprakların vazgeçilmez unsurlarıdır. Ne havanın, ne suyun, ne de toprağın kendi kendine kirlenmeyeceği herkes tarafından bilinen bir gerçektir. İnsanoğlu kimi zaman bilerek fakat önemsemeyerek, kimi zaman da farkında olmadan çevreyi oluşturan diğer unsurları kirleterek dünyanın ve dünya üzerindeki canlı yaşamının geleceğini tehlikeye atmaktadır. Tüm dünya üzerinde çevre kirliliği ile ilk kez nüfusu kalabalık ve hızla artan, nüfusun yoğun olduğu kent ve endüstri merkezlerinde karşılaşılmış ve bu kirliliklerin hızla dünyaya yayılmaları, çevrenin kirlenmesine ve bozulmasına neden olmuştur. 
Yaşadığımız çevreyi ve doğayı korumak bizlerin en asli görevidir. Yapılan bu çalışmaların tek amacı bizden sonraki nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmaktır. Dernek olarak ana temamız çevre ve insan olmuştur. ’’ dedi.