Şehit astsubay son yolculuğuna uğurlandı

TAKİP ET

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, geçen kasım ayında irtibat kesilen ve şehit olan Astsubay Kaşıkçı'nın cenazesi memleketi Çanakkale'de toprağa verildi

 

 

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, 29 Kasım 2016'da irtibat kesilen ve şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Kıvanç Kaşıkçı, memleketi Çanakkale'de son yolculuğuna uğurlandı.

Kaşıkçı'nın cenazesi, Çanakkale Devlet Hastanesi morgundan alınıp, binlerce kişinin katıldığı kortej eşliğinde yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Esenler Mahallesi Bülent Dikmener Caddesi'ndeki babaevine götürüldü.

Cenaze, burada helallik alınmasının ardından Şehitler Camisi'ne getirildi. 

Törene, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, Emniyet Müdürü Celal Sel ile Kaşıkçı ailesinin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Astsubay Kıvanç Kaşıkçı'nın eşi Hamiyet ve 15 aylık bebeği Yağmur, babasına son kez Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak dokundu.

Baba Ramazan Kaşıkçı ise AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider tarafından teselli edildi.

Çanakkale Müftü Vekili İbrahim Sezgin tarafından kıldırılan namazın ardından şehidin cenazesi tören mangasının omuzlarında top arabasına kadar taşındı.

Kaşıkçı'nın cenazesi, Hastanebayırı Şehitliği'ne defnedildi.