SGK ÇALIŞANLARI İŞ BIRAKTI

TAKİP ET

SGK çalışanları 1 gün iş bıraktılar ve SGK önünde basın açıklaması yaptılar. Yapılan açıklamada ise 'Maaşlarımız kiralarımızı ödemeye dahi yetmemektedir' ifadeleri yer aldı.

SGK çalışanları, artan iş yüküne karşın, aldıkları maaşların çok düşük olduğunu belirttiler. Büro İş tarafından bir günlük iş bırakma eylemi yapılırken, çalışanlar Kepez’de, SGK önüne basın açıklaması yaptılar.
Büro İş tarafından yapılan basın açıklamasında, “Sosyal Güvenlik Kurumu uzunca bir süredir, 3600 Ek Gösterge, EYT ve Yapılandırma kanunları ile gündemde olmayı sürdürüyor.
Hal böyleyken Kurum personelinin mağduriyetleri de katlanarak artıyor. Öyle ki asgari ücret düzeyinde olan maaşlarla hayatını idame ettirmeye çalışan kurum personelinin; iş yoğunluğuna, mobbinge ve yaşanan strese dayanacak gücü kalmamıştır. Psikolojik sorunlar başta olmak üzere kalp krizine varıncaya kadar birçok sağlık sorunu mesai arkadaşlarımız arasında baş göstermiştir. Yeni atanan memur arkadaşlarımız ise göreve başladıktan kısa bir süre sonra istifa ederek memleketlerine geri dönmektedirler.
Neden mi? Maaşlarımız kiralarımızı ödemeye dahi yetmemektedir.
Normal çalışmanın üzerine 100 saatlik fazla çalışmanın nasıl yapılacağını düşündüler mi acaba? Biz kalıcı çözümler istiyoruz.
Sesimizi sağır sultana duyurduk, fakat Kurum Başkanlığı ve hükümete duyuramadık. Fakat bıkmadan, usanmadan anlatacağız; çünkü biz haklıyız.
Taleplerimiz çok açık ve net.
2011 yılında çıkarılan 666 sayılı KHK ile bir bir yok edilen özlük haklarımızı geri istiyoruz.
İkramiyelerimizi,
Sosyal güvenlik tazminatını,
Uzmanlık kadrosunu,
3600 Ek Göstergeyi,
Büyükşehir Farkını,
Kira Yardımını,
Kalıcı ek ödememizi istiyoruz.
İnsanca yaşayabileceğimiz ücretlere kavuşana, haklarımızı alana kadar taleplerimizi dile getirmeye devam edeceğiz.
Bu mücadele kazanımla sonuçlanacak” ifadeleri yer aldı.