"Siyasetiniz De, Vicdanınız Da, İnsanlığınız Da Batsın"

TAKİP ET

 

 

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, 14 Mayıs seçimlerinin ardından depremzede vatandaşlara edilen hakaretlere isyan etti. Depremzedelerin oy tercihlerine saygı duyulması gerektiğini ifade eden Gider, “Bu hakaretler, CHP geleneğidir. Kaybettikleri her seçimde, kendilerindeki kusuru görmek yerine, halka bidon kafalı da derler, cahil de derler. Bunların derdi; halkı daha çok hor görmeye devam edebilmek” dedi.

14 Mayıs seçimlerinin ardında ortaya çıkan sonuçlar Millet İttifakı mensuplarını hayal kırıklığına uğratırken, en çok tepkiyi 6 Şubat felaketinde depremden zarar gören illerde yaşayan vatandaşlar gördü. Tercihlerini ağırlıklı olarak Cumhur İttifakı ve Recep Tayyip Erdoğan’dan yana kullanan depremzedeler, bu tercihleri nedeniyle de sosyal medyada linçe uğradı. Türkiye genelinden ve Çanakkale’den çok sayıda isim depremzedelere yaptıkları yardımları haram ettiklerini belirtirken, birçok kişinin de depremde ölenler için artık üzülmeyeceklerini söylemeleri dikkat çekti.

“DEPREMZEDE, SİZE Mİ GÜVENECEKTİ?”

Depremzedelere edilen hakaretlere tepki gösteren AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, vatandaşlara edilen hakaretlerin yeni bir şey olmadığını ifade ederek; “Bu CHP geleneğidir. Sadece bugünkülerin yaptığı bir şey değil. Öteden beri kaybettikleri her seçimde halka bidon kafalı derler, cahil insan derler. Deprem bölgesindeki insanlara hakaret etmek, insanın düşebileceği en alt seviyedir. Deprem bölgesindeki insan, oyunu neye göre verecekti? Sizin orada şov yapmanıza göre mi verecekti, sizin fantezi yapmanıza göre mi verecekti? Yoksa kendisini düşünen, bir an önce çadırdan, konteynerden kurtarmak isteyen bir hükümete, lidere, Erdoğan’a mı oy verecekti? Tabiki Recep Tayyip Erdoğan’a güvenecekti” ifadelerini kullandı.

“HEZEYAN İÇİNDELER”

Millet İttifakı üyelerinin, büyük bir hezeyan içinde olduklarını belirten Ayhan Gider; “Tek derdi, kendi makamları olan, son yıllarının tamamını sadece aday olabilmek için harcayan bir Kılıçdaroğlu, deprem bölgesine ne verebilirdi? Bunların derdi deprem bölgesi değil. Bunların derdi; köylü, çiftçi, işçi değil. Tek dertleri, makamlarına makam katabilmek. Bunların derdi; bu halkı daha çok hor görmeye devam edebilmek. Öyle komik, acınası, öyle iç acısı cümleler ki söyledikleri; kendisinin hiçbir eğitimi olmayan bir kız dahi hikaye paylaşıyor “sizin cahilliğinizde ben de boğuluyorum” diyerek. Kendisinin hiçbir eğitimi yok ama bu sözleri söyleme hakkını kendinde görüyor. Çünkü CHP’lilik ona, herkese tepeden bakma hakkı veriyor. Dün Tıp Fakültesi kazanmış başörtülü kızlarımızı otobüslerden atmaya kalkan insanlar varsa, bugünkü zihniyet de tam bunu yapacağız dedikleri anda yine yerin dibine battılar. Bunun da hezeyanını yaşıyorlar” dedi.