"SON 20 YILIN EN BÜYÜK ARZ AÇIĞI"

TAKİP ET

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, Pirinç Değirmencileri Derneği Olağan Genel Kurulu ve 2022-2023 yılı Pirinç Piyasası Değerlendirme Toplantısı'na Ulusal Hububat Konseyi'ni temsilen katıldı.

ÇTB Başkanı Abdullah Deniz, Pirinç Değirmencileri Derneği Olağan Genel Kurulu ve Pirinç Piyasası Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

İstanbul Mercure Otel’de Pirinç Değerlendirme Derneği Olağan Genel Kurulu ve 2022-2023 yılı Pirinç Piyasası Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, toplantıya Ulusal Hububat Konseyi’ni temsilen katıldı. Çanakkale Ticaret Borsası’nın üyesi olduğu Ulusal Hububat Konseyi adına konuşma yapan Başkan Deniz’in, 2023 yılında küresel pirinç piyasasının son 20 yılın en büyük arz açığı ile karşı karşıya olduğunu belirterek pirinç üreticisi Çin ve Pakistan gibi ülkelerdeki kötü hava koşullarının yanı sıra Ukrayna’da devam eden savaşın, pirinç arzının kısıtlanmasına neden olduğunu ifade ettiği aktarıldı.