Staj, helva, Laçiner, Şimşek, FETÖ...: "V.B"

TAKİP ET

Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği hain darbe girişiminin ardından ülke genelinde başlatılan can siperane mücadele çalışmasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'de (ÇOMÜ) görevli okutman V.B'nin adeta bir "koruma kalkanı" altında tutultuğu görülüyor.

Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği hain darbe girişiminin ardından ülke genelinde başlatılan can siperane mücadele çalışmasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'de (ÇOMÜ) görevli okutman V.B'nin adeta bir "koruma kalkanı" altında tutultuğu görülüyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) Sedat Laçiner'in rektörlüğü döneminde bir anda ismi duyulan ve mesleki tecrübesi olmaması rağmen staj dönüşü ÇOMÜ TV ve Radyo'nun sorumluluğu üstlenen V.B'nin öğrencilik ve staj döneminde FETÖ'nün yayın kuruluşlarında yer aldığı ortaya çıktı. Stajını FETÖ'nün yayın organı Samanyolu TV bünyesinde yaptığı öğrenilen V.B'nin, "çıraklık" dönemi sonrası "abilerine" Çanakkale'den meşhur "Peyhir Helvası" götürerek, dönemin rektörü Sedat Laçiner ile Laçiner'in "yol arkadaşı" Halil Şimşek'in selamlarını götürdü. V.B'nin verdiği bir ifade de ise helvayı Samanyolu grubunda yöneticilik yapan ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Kemal Gülen'e götürdüğü yer alıyor. Ortada bu kadar somut delil olmasına rağmen hakkında bir türlü inceleme ve soruşturma başlatılmayan V.B'nin sosyal medya hesaplarının dahi incelenmemesi akıllarda soru işareti uyandırıyor.
ÇOMÜ'nün akademik veri yönetimi sistemi olan AVES'te yapılan sorgulamada Ayvacık Meslek Yüksekokulu'nda okutman olarak görevli bulunduğu görülen V.B'nin adeta bir "koruma kalkanı" altında tutultuğu imajı veren bu durum bazı çevrelerde "acaba şimdiki yönetimle ilgili bildiği birşeyler mi var?" sorularını ortaya koyuyor.