Turan'dan net mesaj "barış içinde olacağız"

TAKİP ET

Bir dizi ziyaret, açılış ve Gençlik Kolları Kongresi için dün gece Çanakkale'ye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, memleketi Lapseki ilçesinde açılışlara katıldı.

Bir dizi ziyaret, açılış ve Gençlik Kolları Kongresi için dün gece Çanakkale’ye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, memleketi Lapseki ilçesinde açılışlara katıldı.

Ardından “1915 Çanakkale Köprüsü” ile ilgili olarak kentteki haber ajanslarının ve ulusal televizyon kanallarının temsilcileri ile bir araya gelen Turan, çalışmaları değerlendirdi.

Buradaki temaslarından sonra AK Parti Çanakkale Gençlik Kolları Başkanlığı kongresine katılan Bülent Turan, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Gençlik kollarının AK Parti’nin vicdanı olduğunı ifade eden Turan, “Gençlik kolları bu partinin kuruluş felsefesine bir yanlış yaptığımızda bizi uyaracak. Gençlik kolları bu partinin vicdanı bizi uyarmalı. Koltuk bazen kaderdir. En iyiniz ben oldum diye vekil değiliz en iyiniz burak diye gençlik kolları başkanı  değil. Hırs sahibi olan insan nereye gittiğini bilmez. Hırs haresin kökünden gelir Allah hepimize hırsını dizginlemeyi nasip etsin. O yüzden hiç birimizin makam beklentisi  birbirimizi kıracak şekilde değildir. Başkalarının günahlarının faturasını birbirimize kesmeyeceğiz. Gençlik kolları sürecinde büyükler yanlış yapar hesabı var kitabı  var ama gençler birbirlerine yanlış yapamaz. Bu partiyi seven adam facebook mücahitliği yapmaz bir araya gelir, konuşur.  Bırakın kavga etmeyi  Çanakkalede yaşayan tüm gençler bizim gençlerimiz. Gençlerle yürümeyen hiçbir hareket başarılı olamaz. 2019 seçimlerinde 5 milyon genç ilk defa oy kullanacak. Bu seçmeni görmeyen parti başarılı olabilir mi? Gençlere yüzünü dönen kazanır, sırtını dönen kaybeder. Alın Tayyip Erdoğan’ı, kapatın AK Partiyi  yüzde 25’i geçemeyen en istikrarsız partimi başarılı olacak. Hiç kimse vazgeçilmez değil, bizim vazgeçilmezimiz var Recep Tayyip Erdoğan’dır.” dedi.

“Film çevirenlere kulak vermeyeceğiz”

“İçimizdeki beş tane arkadaşımız Çanakkale’yi geriyorsun diyorlar. Bu adam bizim kadın meclis üyesine hakaret ediyor” diyen Turan, “Biz savunuyoruz bize diyorlar Bülent Bey Çanakkale’yi geriyorsun diyorlar.  Bize sus diyenlerin flim çevirenlerin söylediklerine kulak vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Çanakkale’nin birliğe ve kardeşliğe ihtiyacı var”

Bülent Turan, Çanakkale’nin birliğe ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunu vurgu yaptı.

Kendisinin 3 yıl önce neredeyse şuanda da orada olduğuna işaret eden Turan, konuşmasına şöyle devam etti:
“AK Parti  bayrağı altında çalışmak isteyen  kim varsa başımızın  tacı. Gençler gün gelecek bizde bu görevleri sizlere bırakacağız. Siz sağlamsanız geleceğimiz daha iyi olur. Ama bizim yanlışlarımızı alırsanız ana kademe gibi olursanız duraklarız. Ana kademeden daha iyi olmalısınız. Çok kitap okuyacaksınız, teşkilat adamı kitap okur. Gençlerimiz zaman zaman öyle heyecanlara katılıyor ki, ailenizi unutmayın, anne ve babalarınızı unutmayın. Mesleğiniz ne olursa olsun, o meslek sizleri bir araya getiriyor. Kendinize hobi edinin, ben fotoğraf çekiyorum. Genç arkadaşlarım ruhunuz daralmasın. Yabancı diliniz olsun, dünyada yabancı dil çok önemli bir yere geldi. Sistemi  bozulan adam beklentisi bozulan adam kızıyor, darılıyor. Bırakın rahatsız olan olsun bizim ruhumuz var. Çanakkale’de ilçe kongrelerimiz yapıldı. İl başkanlığımızın ataması yapılacak.”