"Türk milleti kendisine pazarlanmaya çalışılan bu anayasa değişikliği paketini kabul etmemiştir, etmeyecektir.

TAKİP ET

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Türk milleti kendisine pazarlanmaya çalışılan bu anayasa değişikliği paketini kabul etmemiştir, etmeyecektir. Sahadaki veriler bu şekildedir." dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Türk milleti kendisine pazarlanmaya çalışılan bu anayasa değişikliği paketini kabul etmemiştir, etmeyecektir. Sahadaki veriler bu şekildedir." dedi.

Feyzioğlu, Çanakkale Barosu Başkanlığı tarafından, Çanakkale Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde düzenlenen ve Prof. Dr. Süheyl Batum ile Dr. Semih Dikkatli'nin konuşmacı olarak katıldığı "Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz" etkinliğinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Anayasa değişikliği ile karşı karşıya bırakıldığını belirtti.

Halk oylamasının bu süreçte çok önemli olduğunu ifade eden Feyzioğlu, "Türk milleti kendisine pazarlanmaya çalışılan bu anayasa değişikliği paketini kabul etmemiştir, etmeyecektir. Sahadaki veriler bu şekildedir. Bütün baskılara rağmen siyasi iktidarın emrine girmiş sözde bütün yayın organlarını, sözde bütün basın yayına rağmen bu kadar korkutmaya rağmen Türk milleti bunu almamıştır. Çünkü ortada satılabilir, pazarlanabilir bir ürün yoktur. Bu ürünün içinde halk yoktur, şahsi bir talep vardır. Şahsi bir ihtiras vardır, şahsi ihtirasla diğer kefedeki üstün milli menfaat karşılaştırıldığında milletimiz ama o sebeple, ama bu sebeple hayır demesi için var olan onlarca sebepten biriyle inanınız 16 Nisan'da hayır diyecektir." ifadelerini kullandı.

"Bu konuşma sizi rahatlatmak, rehavete düşürmek, buradan evinize mutlu göndermek için yapılan bir konuşma değildir" diyen Metin Feyzioğlu, "Türkiye'nin her yerinden topladığımız verilerle, aldığımız o havayla, dokunarak edindiğimiz, insanlarının gözünün içine bakarak edindiğimiz izlenimlerle aktardığımız bir bilgi bu. Elbette anket çalışmaları var. Bugün sandık olsa sonuç hayır kazanacak. Önümüzdeki 50 kadar günü en iyi şekilde değerlendirip aranın daha da açılmasını sağlamak zorundayız. Her siyasi partiden yüreği vatan için çarpan ve oynanmak istenilen oyunu anlayan Türk vatandaşları olarak." şeklinde konuştu.

Etkinliğe, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.