Türkiye Gençlik Vakfı Çanakkale il temsilciliği "10.000 Genci Şehit Dedeleriyle Buluşuyor"

TAKİP ET

Türkiye Gençlik Vakfı Çanakkale il temsilciliğinin ve vakfın üniversitedeki topluluğu olan Yeniler Topluluğunun yürüttüğü '10.000 Gencimizi Şehit Dedeleriyle Buluşturuyoruz' projesi kapsamında geçtiğimiz hafta sonu ilk grup yoğun bir katılım ile şehitlik ziyaretini gerçekleştirdi.

Türkiye Gençlik Vakfı Çanakkale il temsilciliğinin ve vakfın üniversitedeki topluluğu olan Yeniler Topluluğunun yürüttüğü “10.000 Gencimizi Şehit Dedeleriyle Buluşturuyoruz” projesi kapsamında geçtiğimiz hafta sonu ilk grup yoğun bir katılım ile şehitlik ziyaretini gerçekleştirdi.

Bu proje kapsamında her iki haftada bir 300-400 kişilik gruplar halinde şehitliklerin ziyaret edilmesi planlanıyor. Projenin temel amacı öncelikli olarak hem üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencileri hem de uzun yıllardır burada olup bir türlü şehitliklere gitmeye fırsat bulamamış öğrencileri ayrıca gitmesine rağmen tekrar gitmek isteyenleri atalarıyla bir araya getirmek.

Bu minvalde Türk gençliği atalarından miras kalan bu topraklar üzerinde vatan denilen olgunun sadece topraktan ibaret olmadığını öz be öz vatan toprağının şehit kanları ile vatan haline geldiğini, dedelerinin din için vatan için bayrak ve ezan için gözlerini kırpmadan düşüp şehit oldukları topraklarla bir olup vatan haline geldikleri bu güzide toprakları ziyaret ederek gençler o günleri, vatanın kutsiyetini temaşa edecekler.

Bu güzel projeye önayak oldukları için vakfın il temsilcilisi İsmail Demir, Ak Parti Grup Başkan Vekili Sayın Bülent Turan’a ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Yücel Acer’e ve perde arkasında emeği geçen herkese çok teşekkür ettiğini belirtti.
 

türkiye gençlik vakfı