"TÜRKİYE'Yİ KALKINDIRMAKTA KARARLIYIZ"

TAKİP ET

Ezine Gıda OSB, kapalı spor salonu, kültür merkezi, yüzme havuzu, kapalı pazar alanı, millet bahçesi derken Ezine'ye yatırımlar hızla gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz gün Çanakkale’nin ilk millet bahçesi Ezine’de açıldı ve vatandaşların kullanımına sunuldu. Gerçekleşen açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’da katıldı. Bakan Varank açılışta yapmış olduğu konuşmasında, “Biz, Türkiye’yi teknoloji, bilim ve sanayi ile kalkındırmakta kararlıyız. Biz her şeyi başarma kabiliyetine sahibiz” dedi.

Ezine Millet Bahçesi’nin açılış törenine; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Vali İlhami Aktaş, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Kaymakamlar, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, İl Müdürleri, daire amirleri katıldı.
“BURANIN ESKİ HALİNİ HATIRLIYORSUNUZDUR”
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Sizlerle bir araya gelmiş olmaktan gerçekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Büyük şehirlerde göremeyeceğiniz güzellikle bir millet bahçesinin Ezine’ye kazandırıldığını görüyoruz. Buranın eski halini hatırlıyorsunuzdur. Nasıl bir mezbelelik olduğunu hatırlıyorsunuzdur.

“20 YILDIR MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDİYORUZ”
Değerli kardeşlerim, bu parkın hikayesi neyse, 20 yıllık iktidarımızın hikayesi de odur. Tüm vatandaşlarımız, halkımız neyi hak ediyorsa, 20 yıldır mücadeleye etmeye devam ediyoruz. Her bir şehrimiz, ilçemiz yatırımlarla buluşsun diye gayret gösteriyoruz.

“TÜRKİYE’NİN EKONOMİSİNE BURADAKİ SANAYİ BÖLGESİ KATKI SAĞLAYACAK”
Ezine’de Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi sayesinde, bizim gençlerimiz iş bulacaklar. Evlerine ekmek götürecekler. Önce Ezine’nin, sonra Çanakkale’nin, sonra Türkiye’nin ekonomisine buradaki Sanayi Bölgesi katkı sağlayacak.

“SIKINTILARIN FARKINDAYIZ”
Sıkıntıların farkındayız. Çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Biz milletin hizmetkarıyız. Milletimizi muasır medeniyetlerin üzerine taşımak için çalışıyoruz. Eskiden biz bir takım teknolojileri almak için Batı’ya yalvarıyorduk. Şimdi insansız hava araçlarımız ile dünyada destan yazıyoruz.
İşte biz, Türkiye’yi teknoloji, bilim ve sanayi ile kalkındırmakta kararlıyız. Biz her şeyi başarma kabiliyetine sahibiz. Teknopark’ta küçük küçük firmalar öyle işler yapıyorlar ki hayret edersiniz. Yeter ki bir olalım, beraber olalım. Biz beraber oldukça üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey olmaz” açıklamasında bulundu.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Çanakkale’mizin ilki olan Millet Bahçemizin açılışını yapıyoruz. Çanakkale’mizin ilk millet bahçesini açıyoruz, ardından Lapseki’yi, sonrasında ise Biga’yı açacağız. Çanakkale Merkez OSB’si köprünün açılması ile beraber anında doldu. Ezine Gıda OSB’si Ezine’nin değil, Çanakkale’nin değil Köprüden sonra Türkiye’nin en büyük projelerindendir.

“EZİNELİLER TARLALARINIZI, ARSALARINI SATMAYIN”
Ezineliler tarlalarınızı, arsalarını satmayın. Buraların keyfi daha yeni başlıyor. Beraber omuz omuza daha çok iş yapacağız. Çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız” ifadelerini kullandı.
“EZİNE BELEDİYE BAŞKANI OLARAK TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, “Bürokrasinin her anlamında bize destek veren, Ezine’ye hizmet gelmesi için gece gündüz çalışan, bürokrasinin temsilcilerine, şahsım ve Ezine Belediye Başkanı olarak teşekkür ediyorum” dedi.
“Ezine Gıda OSB’si Ezine’nin değil, Çanakkale’nin değil, Köprüden sonra Türkiye’nin en büyük projelerindendir”
Ezine Millet Bahçesi açılışı sonrasında, İller Bankası tarafından Ezine Belediyesi bünyesine kazandırılan iki iş makinesinin de teslim töreni gerçekleşti.