Ülgür Gökhan, Turan'dan özür diledi

TAKİP ET

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan'ın iskele meydanında şehir trafiği rahatlatacak önerisini yanlış anladığını belirterek belediye meclisi toplantısında özür diledi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın iskele meydanında şehir trafiği rahatlatacak önerisini yanlış anladığını belirterek belediye meclisi toplantısında özür diledi.
Çanakkale Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında gündem dışı konularda esnasında, kentteki gelişmelere değinildi. Son zamanlarda en çok konuşulan konuların başında gelen şehirdeki yoğunluk ve yaşanan trafik sıkıntısı ile çözüm önerileri üzerinde duruldu.
Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın basında yer bulan iskele meydanı önerisi de, Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Av. Tülay Ömercioğlu tarafından hatırlatıldı. Turan’ın açıklamaları ardından Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın ‘iskeleye otopark yapmak istiyorlar, halka soralım’ şeklindeki çıkışını anımsatan Ak Partili Ömercioğlu, Turan’ın böyle bir ifade kullanmadığını söyledi.

Ömercioğlu; “Kendisi iskelede dubaları kaldırmak vasıtasıyla boş alanı açıp trafiği rahatlamak şeklinde bir öneride bulundu. Ama her nedense belediyemiz bunu bir siyasi malzeme yaparak, ‘otopark mı yapacağız’ gibisinden bir düşünce öne sürdü. Turan, oraya üçüncü bir geçiş önerisi sundu, otopark yapalım demedi. Ancak olaylar ‘otopark yapalım’ demiş gibi gelişti” dedi.   Bunun üzerine söz giren belediye Başkanı Ülgür Gökhan, topu da basının yazdığı haberlere atarak, “Ben yanlış anlamışım özür dilerim.
Yanlış anlaşılmış, daha doğrusu basın öyle yazdığı için ben tamamını otopark diye algılamışım. Tamam eyvallah kabul ettim. Bu söz üzerine, daha sonra ‘bu alanın tamamı değil, burada üçüncü şerit olsun’ ifadesi üzerine konuyla ilgili bilgi aldım” diyerek sözlerine devam etti ve yaşanan gelişmeleri aktardı.