Vedat YILMAZ ' Mevcut sistemin devam etmesi durumunda geleceğimizden endişe ediyoruz.

TAKİP ET

Hizmet –İş Sendikası Çanakkale İl Başkanı Vedat YILMAZ Sendika Temsilcileri ,Komiteler ve Sendika üyeleriyle düzenlemiş olduğu toplantıda 16 Nisanda oylanacak olan Anayasa değişikliği için Hak-İş Konfederasyonumuz ve Sendikamız Hizmet-İş olarak EVET diyoruz.

Hizmet –İş Sendikası Çanakkale İl Başkanı Vedat YILMAZ Sendika Temsilcileri ,Komiteler ve Sendika üyeleriyle düzenlemiş olduğu toplantıda 16 Nisanda oylanacak olan Anayasa değişikliği için Hak-İş Konfederasyonumuz ve Sendikamız Hizmet-İş olarak EVET diyoruz. Çünkü kurumsal tarihimizle hep demokrasiden yana olduk. Yönetim krizleri, ekonomik krizler ve belirli periyotlarla tekrarlanan darbeler istemiyoruz.

12 Eylül 1980’de gerçekleştirilen darbe neticesinde binlerce işçi işten çıkartılmıştır.2001 yılında yaşanan ekonomik krizde yüzbinlerce emekçi arkadaşlarımız işsiz kalmıştır.  Evet dememek için hiçbir gerekçe yoktur. Çünkü mevcut sistemin devam etmesi durumunda geleceğimizden endişe ediyoruz.

Türkiye’nin bölgesinde ve özellikle dünyada etkin, oyun kurucu, ülkemizin içerdeki ve dışardaki sorunlarını çözebilecek kapasiteye ve iradeye sahip güçlü yönetimlere ihtiyacı vardır. Onun için bu Anayasa değişikliği öncelikli olarak güçlü bir yönetim vadettiği için ve getirilecek olan düzenlemeler hükümet krizlerini ortadan kaldırmaya yönelik düzenlemeler olduğu için Türkiye’nin ve Çanakkale’mizin bu konuda Evet diyerek buna destek vermesini istiyoruz.

Biz Anayasa değişikliğinin bütün maddelerinin Türkiye Devletinin geleceği açısından sivilleşme, güçlü bir yönetim biçimi, daha geniş kitlelerin oy kullanması ve seçilmesini sağlayacak bir değişiklik olarak görüyoruz. Onun için Anayasa Değişikliğine Tam Destek Geleceğimiz İçin Evet Sloganıyla yola çıktık.

Sendikal gündemin çözüm bekleyen sorunlarından birincisi de taşeron konusudur. İşçi statüsünde kadro için mücadelemiz devam etmektedir. Referandumdan Evet çıkması durumunda çözümün taşeron işçi kardeşlerimizin talepleri doğrultusunda gerçekleştirileceğine inancımız tamdır.

Genel Merkezimiz tarafından hazırlanan Anayasa Değişikliğine Tam Destek Geleceğimiz için Evet kitapçıkları işçi kardeşlerimize dağıtılmaktadır. Söz konusu kitapta Hak-İş Anayasa değişikliğine neden Evet dediği ve geçmişte yürüttüğü Anayasa çalışmaları hakkında bilgi verilmektedir.