Zıp Zıp, Bozcaadalı çocuklarla buluştu

TAKİP ET

Doğanın mucizesi pembe kanguru Zıp Zıp yaşadığı maceraya Bozcaadalı çocukları da ortak etti.

Doğanın mucizesi pembe kanguru Zıp Zıp yaşadığı maceraya Bozcaadalı çocukları da ortak etti.

Zıp Zıp Müzikali Bozcaada Halk Eğitim Salonu'nda sahnelendi. Adalı çocuklar etkinliğe büyük ilgi gösterdi. Zıp Zıp'ın doğa ve hayvan sevgisi tüm salonu kapladı.  Yaklaşık bir saat süren oyun boyunca çocuklar, oyuna alkışlar ile eşlik etti. Oyun sonunda sahneye çıkan çocuklar, oyuncular ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Karne hediyesi

Ak Parti Çanakkale Milletvekilleri Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu'nun desteğiyle sosyal sorumluluk projesine dönüşen etkinlik Çanakkale'nin tüm ilçelerinde sahnelendi. Projenin son duraklarından biri de Bozcaada'ydı; sırada Gökçeada var.

Doğa ve hayvan sevgisi

Pembe kanguru Zıp Zıp, memleketi olan Avustralya’dan bir sirke satılmak üzere yurt dışına kaçırılır. Türkiye’den geçerlerken kaçıp, küçük kız Bıcırlarınevine sığınır. Bıcır, sevimli köpeği Köpük’ün de yardımıyla, Zıp Zıp’ı kötü adamlardan korumak için bir mücadele başlatır.

Eğlenceli maceraların sonunda, yalnız onlara değil, tüm doğa düşmanlarına unutulmaz bir ders verirler. Pedagojik danışmanlar gözetiminde yazılan oyun, küçüklere çevre bilincini, doğa ve hayvan sevgisini aşılıyor. Ayrıca aile sevgisi, arkadaşlık, dayanışma gibi kavramları öne çıkarıyor. Üstelik bunları, danslı müzikli çok eğlenceli bir dille sunuyor.

Yazan ve Yöneten: Kubilay Zerenler
Oyuncular: Burcu Alp, Engin Alpateş, Burcu Alp, Aytuğ Civan, Reyhan Kaçmaz, Onur Şenol, Sedanur Özgün, Dünya Sevinç Yazgan.