Nilüfer Belediyesi Su Samuru Sempozyumu’na Ev Sahipliği Yapacak
Nilüfer Belediyesi Su Samuru Sempozyumu’na Ev Sahipliği Yapacak
Yayınlanma :
05.10.2015 16:35
Güncelleme :
05.10.2015 16:35


Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi, EKODER ve Türkiye Tabiatını Koruma Derneği ile birlikte Bursa’da önemli bir sempozyumu gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Türkiye’de şimdiye kadar 3 kez gerçekleştirilen “Su Samurunun (Lutra lutra ) Türkiye’deki Durumu” konulu sempozyumlardan dördüncüsü Nilüfer’de yapılacak.
İlki 1999 tarihinde Antalya’da yapılan “Su Samurunun Türkiye’deki Durumu” adlı sempozyumun ikincisi 2002 yılında yine Antalya’da , üçüncüsü de 2008’de Kırıkkale’de gerçekleştirilmişti. Bu sempozyumlar ile su samuru (Lutra lutra) değerli bilim adamları ve konuya ilgi duyanlar ile bütün Türkiye’ye tanıtılmış oldu. Sempozyumlarda elde edilen bilgiler ışığında su samurunun durumu ve korunması için nelerin yapılması gerektiği ortaya konmaya çalışılmıştı.
9 Ekim Cuma günü Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi, EKODER ve Türkiye Tabiatını Koruma Derneği iş birliği ile gerçekleştirilecek olan 4. sempozyumda ele alınacak. Nilüfer Dernekler Yerleşkesi düzenlenecek olan sempozyumda su samuru ile ilgili bilgiler güncellenecek ve yeniden bir değerlendirmeye tabi tutulacak.
Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi, Türkiye Tabiatını Koruma Derneği ve Ekolojik Yaşam Derneğinin birlikte düzenledikleri sempozyum dört oturumda gerçekleştirilecek. Bu oturumlarda 13 bildiri ve 4 poster sunulacak ve ağırlıklı olarak Türkiye’deki Su Samuru araştırmaları, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde tespit edilen su samurları, su samurlarının ekolojik ve ekonomik önemleri ele alınacak.
Bursa’da da su samuru bulunduğu, İznik ve Uluabat gölleri ile bazı akarsularda yaşadığı öğrenildi. Uluabat gölünde 2002 yılında yapılan araştırmalarla su samurlarının bu gölde yaşadığı tespit edildi. Ancak buna rağmen su samurlarını tehdit eden faktörlere karşı yeterince tedbir alınmadı. Seminer bu meseleye dikkat çekmek açısından önem taşıyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: