3. Köprü Bursa’da Tartışılacak
3. Köprü Bursa’da Tartışılacak
Yayınlanma :
04.05.2015 14:30
Güncelleme :
04.05.2015 14:30


İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi, İstanbul Boğazı’nda yapımı devam eden 3. köprüyü ve viyadükleri tartışmak için akademisyen ve uzmanlardan oluşan ekipleri Bursa’da bir araya getirecek. Bursa Teknik Üniversitesi, Orhangazi Üniversitesi, Türkiye Köprü ve İnşaat Cemiyeti’nin destekleriyle Freysaş AŞ., Bursa Beton AŞ., Sinta AŞ., Emay AŞ., Umut İnşaat, Peri Kalıp AŞ., Lava Mühendislik, Özdekan Kauçuk firmalarının sponsorluğunda düzenlenecek sempozyum, 8-10 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.
Köprülerin tarihinin insanlık tarihi kadar eski olduğunu söyleyen İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, “2011 yılından bu yana ülkemizde önemli köprü ve viyadük projeleri hayata geçirildi. Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu, Körfez geçişi, 3. Boğaz Köprüsü en önemlilerindendir. 3. Köprüler Viyadükler Sempozyumu da akademisyen, uzman ve uygulayıcılarımızı bir araya getirerek, köprü tasarım, hesap ve yapımı kapsamında yer alan konularla ilgili gelişmeler ve ortaya çıkan sorunların çözümüne yönelik önerilerin paylaşılmasına zemin hazırlayacaktır. ’Karayolları Köprüleri Tasarım ve Yapımında Teknolojik Gelişmeler’ başlığı altında karayolu tasarımlarında yenilikler, hareketli yükler ve etkileri, karşılaştırmalar gerçekleştirilecek. Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu çalışmaları hakkında da eğitim başmühendisi Ahmet İrfan Ünal tarafından bir sunum gerçekleştirilecek. Sempozyumun son gününde ise katılımcılarımıza ve akademisyenlerimize tarih ve kültür başkenti Bursa’yı tanıtma fırsatı bulacağız” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: