40 Fotoğrafta “buca’nın Halleri”
40 Fotoğrafta “buca’nın Halleri”
Yayınlanma :
27.12.2015 11:15
Güncelleme :
27.12.2015 11:15


İzmir’in en eski yerleşim bölgesi olan Buca’nın tarihi, geçmiş ve günümüzden karelerle oluşturulan fotoğraf sergisi ile görücüye çıktı. Buca Belediyesi tarafından hazırlanan ve Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyarete açılan “Buca’nın Halleri” fotoğraf sergisinde Djhong Köşkü, Rees Köşkü, Forbes Köşkü, Fargoh Köşkü, Baltazzi Köşkü başta olmak üzere Dokuz Çeşmeler, Buca Tren İstasyonu, Katolik ve Protestan Baptist Kiliseleri ile su kemerlerinin yer aldığı 40 fotoğraf sergileniyor.
Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’ndeki tarih kokan fotoğraf sergisinin açılış günündeki ilk ziyaretçilerinden biri de Türkiye’nin yaşayan en büyük gazelhanı olarak bilinen “Bucalı Habip” lakablı Sefer Olmaç oldu. Doğma büyüme Bucalı olan 70 yaşındaki Olmaç, “Buca’nın Halleri” fotoğraf sergisinin ziyaretçilerini “En değerli fotoğraf” dediği ve 1968 yılında Anıtkabir’de çekildiği fotoğrafıyla karşıladı.
Buca’nın tarihi ile ilgili sergi olduğunu duyunca bir Bucalı olarak en değerli fotoğrafı ile sergide yer almak istediğini söyleyen Olmaç, çocukluğunun geçtiği tarihi mekanların fotoğrafları arasında gazellini seslendirdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: