57. Alay Keşan’da 27. Alayla Bir Araya Geldi
57. Alay Keşan’da 27. Alayla Bir Araya Geldi
Yayınlanma :
15.03.2015 19:55
Güncelleme :
15.03.2015 19:55


Akşam saatlerinde Keşan’a ulaşan grubu burada Keşan’da bulunan 27. Alay yürüyüşçüleri ve Uzunköprü’den gelen 15. Hava Bölüğü yürüyüşçüleri karşıladı. Yürüyüşçülerin üzerinde Çanakkale Savaşları’ndaki asker kıyafetleri de dikkat çekti.
Burada bir süre konuşan yürüyüşçüler, daha sonra ise yaktıkları meşalelerle ve düdükler öttürerek, Mehmet Gemici Cennet Bahçesi önünden Kurtuluş Caddesi’ni takip ederek, Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Grubu burada, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Mahir Sağlık, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bahri Kantoğlu ve vatandaşlar karşıladı.
"27. ALAY, DESTANIN İL BASAMAKLARINI OLUŞTURAN ALAYDIR"
Burada konuşan 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yıldız, bu yıl 5. kez yürüdüklerini belirterek, “Keşan’la birlikte de 3. yürüyüşümüzü yapıyoruz. Bizim için buranın manevi bir yönü var. 27. Alay karşılıyor bizi. 27. Alay ilk kurşunu sıktı, ilk şehidini verdi. İlk müdahaleyi o yaptı. Saat 10.30’da biz arkadaş yetiştik. Ama 27. Alay son mermisini, son şehidini verene kadar mücadele etti. Onun için biz 27. Alay’la varolduk. 27. Alay, destanın ilk harflerinin basamaklarını oluşturdu. Biz ise arkadan geldik. 57. Alay ve 27. Alay, savaş bitene kadar 2 kardeş alay olarak birlikte yürüdü. Ve biz bu sene bir yeni alayımızı daha aramıza kattık. Uzunköprü’den 15 kişi 15. Hava Bölüğü olarak bizlere katıldı. Çanakkale bir destanın yazılışıysa, bu destan da bu yüreklerde yeniden yazılıyor.”
27. Alay adına konuşan DOÇEK Başkanı Hakan Eşme ise, “100 yıl öncesi gibi 27 alaya yardım etmeye gelen 57. Alay, bugün aynı şekilde bize yardıma geldi. Çanakkale Savaşları, Cumhuriyet’in kuruluş harcını oluşturan savaşlardır. Bu savaşlardan geriye kalan 2 önemli kavram var. Çanakkale Savaşı’nın 1. kavramı ‘Çanakkale Geçilmez.’ İşte biz bu kavram için yürüyoruz. İkinci kavram ise ‘geri dönmeyi düşünmediler’ işte biz bu iki kavram için yürüyoruz. Bu iki kavram bizi kurtuluşa götürdü” dedi.
Konuşmanın ardından ise Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan; 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yıldız’a çiçek hediye etti.
Geceyi Keşan’da geçirecek olan grup yarın Keşan’dan ayrılarak Gelibolu’ya hareket edecek ve 18 Mart’ta da Eceabat’a geçerek burada yapılacak törene katılacak.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: