60 Yıllık Zafer İlkokulu Sil Baştan
60 Yıllık Zafer İlkokulu Sil Baştan
Yayınlanma :
30.12.2015 09:10
Güncelleme :
30.12.2015 09:10
Hizmete aldığı yatırımlarla Bursa’yı yaşanabilir kentler arasında Türkiye’de ilk sıraya yerleştiren Büyükşehir Belediyesi, fiziksel sağlamlığını zamanla kaybeden okulları ele alıp yeniden milli eğitimin hizmetine sunmaya devam ediyor. Bursa’nın eski yerleşim bölgelerinden biri olan Zafer Mahallesi’nde yer alan ve Büyükşehir koordinasyonunda hayırsever bir işadamı tarafından yenilenen Zafer İlkokulu’nda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Eski okulların iyileştirilmesi konusunda büyük talep var. Bu konuda Milli Eğitim’in hiçbir isteğini geri çevirmiyoruz. İnşallah Türkiye’nin 2023 hedeflerine katkı koyacak gençler bu okullardan çıkacak” dedi.
Yürütülen çalışmalar konusunda hayırsever işadamı Davut Çalışkan’dan bilgiler alan Başkan Altepe, Türkiye’nin lokomotif kentleri arasında yer alan Bursa’da en önemli konuların başında eğitimin geldiğini ifade etti. Yeni okulların kapasitelerinin artırılması ve eski okulların sağlamlaştırılması konusundaki faaliyetlerin artarak devam ettiğini belirten Başkan Altepe, Milli Eğitim Bakanlığı’yla koordineli çalıştıklarını kaydetti. Eski mahallelerde yer alan okulların onlarca eğitim yılının getirdiği yorgunluğu taşıdığını ve alt yapı açısından yeterli olmadığını vurgulayan Başkan Altepe, “Okullarımız yetersiz ve mevcut olanlar eski. Eski okulların daha kaliteli hale gelmesi, sosyal alanlarıyla birlikte öğrenci gelişimine ciddi katkılar sağlaması gerekiyor. Bu konuda başladığımız çalışmalar sürüyor” diye konuştu.
Başkan Altepe, şehrin göbeğinde yer alan Zafer Mahallesi’nin de diğer marka mahallelerde olduğu gibi eski okullardan bir bir arındırıldığını ifade etti. Mahalle içerisinde yer alan ve 60 yıl boyunca hizmet veren Zafer İlkokulu’nun da artık eğitim açısından yetersiz kaldığını, bu nedenle sil baştan ele alındığını kaydeden Başkan Altepe, “Yeni okulumuz derslikleri, laboratuvarları, spor salonları ve sosyal imkanlarıyla kolej havasında olacak. Burada her türlü eğitim alınacak ve bölgeye değer katacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
Okulun yapımına maddi katkıda bulunan işadamı Davut Çalışkan ise Başkan Altepe sayesinde böyle bir girişimle tanıştığını belirtti. Binanın kaba inşaatı bittikçe farklı bir mutlulukla karşılaştığını belirten Çalışkan, “Tüm işadamlarını bu mutluluğu tatmaya davet ediyorum. İnşaat tamamladığımda sanıyorum çok daha mutlu olacağım. Bu konuda bana destek olan, şevk ve heyecan veren Başkan Altepe ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: