7 Bin Öğrenciye Akıllı İlaç Kullanımı Ve Atık İlaç Eğitimi
7 Bin Öğrenciye Akıllı İlaç Kullanımı Ve Atık İlaç Eğitimi
Yayınlanma :
18.10.2015 14:05
Güncelleme :
18.10.2015 14:05


İlaç Dedektifleri Projesi kapsamında 7 bin ilköğretim okulu öğrencisi eğitim gördü. Çalışma kapsamında Aydın’da düzenlenen toplantıda konuşan Proje Koordinatörü Eczacı Demet Toker, “Çocuklara ilaçların doğaya verdiği zararı, tarihi geçmiş ilaçların eczanelere teslim edilmesi gerektiğini ve komşudan ilaç alınmasının doğru olmadığını anlatıyoruz” dedi.
“TARİHİ GEÇMİŞ İLAÇLAR ÇOCUKLAR İÇİN ÇOK RİSKLİ”
İlaçların doğru kullanılması ve tarihi geçmiş ilaçların doğaya atılmaması konularının eczacılık mesleğinin sorumlulukları arasında yer aldığını belirten ÇEKOOP Yönetim Kurulu Üyesi ve İlaç Dedektifi Proje Koordinatörü Eczacı Demet Toker, bu amaç doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. ÇEKOOP olarak geçen yıl başladıkları, gönüllülük esasıyla yürütülen İlaç Dedektifleri Projesi’nin devam ettiğini ifade eden Toker, Aydın Eczacı Odası işbirliğinde çocuklara proje kapsamında eğitim verecek Aydın ve Denizli’deki eczacılara 17-18 Ekim tarihlerinde eğitim verildiğini söyledi. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Erdem Erem tarafından verilen eğitimin ardından 16 eczacının Formatör Belgesi aldığını belirten Toker, “Belgeyi alan eczacılar kendi bölgelerindeki okullarda proje kapsamında öğrencilere eğitim verecekler. Projemiz geçtiğimiz yıl başladı. Manisa, Denizli, İzmir, Aydın bölgesinde 22 eczacı ile 7 bine yakın ilköğretim okulu öğrencisine eğitim verdi. Eğitimde öğrencilere ilaçların doğru kullanılması, komşudan ilaç alınmasının yanlış olduğu, doktor ve eczacıya danışmadan ilaç kullanılmaması gerektiği, evde bulunan tarihi geçmiş ilaçların çocuklar için ne kadar riskli olabileceği, doğaya atılan ilaçların zararları anlatılıyor. Eğitimi drama ve yaratıcı drama yöntemleriyle veriyoruz. Çocuklar da eğitime aktif olarak katılıyorlar” diye konuştu.
Eczacılardan eğitim alan öğrenciler, birer İlaç dedektifi oluyorlar. Ailelerini ve çevrelerini atık ilaç ve akıllı ilaç kullanımı hakkında bilgilendiriyorlar. Öğrenciler, öğrendiklerini resme dökerek de farkındalık oluşturuyorlar.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: