90’lık Ali Dede Elindeki Bastonuyla Suruç Saldırısını Kınadı
90’lık Ali Dede Elindeki Bastonuyla Suruç Saldırısını Kınadı
Yayınlanma :
28.07.2015 19:25
Güncelleme :
28.07.2015 19:25


Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen ve 30’dan fazla kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı terör saldırısı, Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi üyeleri tarafından protesto edildi.
Selçuk İstasyon Meydanında yapılan eylemin en dikkat çeken ismi ise 90 yaşındaki Ali Yerli oldu. Yoldan geçerken elindeki bastonu ile topluluk arasına katılan Ali dede, atılan sloganlara eşlik edip yapılan saldırıya tepki gösterdi.
Bir basın açıklaması yapan Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi Başkanı Düzgün Çellik, saldırının bir insanlık suçu olduğunu belirterek, "Kobani’nin yeniden inşasına katkı vermek için Suruç’a giden ve bir basın toplantısı düzenlemekte olan gençlere yönelik bu katliam Türkiye’nin geleceğine ve insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu vahşeti barışa ve güzel günlere olan tüm inancımızla lanetliyoruz" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: