Afet Haberleşmesi Masaya Yatırıldı
Afet Haberleşmesi Masaya Yatırıldı
Yayınlanma :
18.04.2015 14:00
Güncelleme :
18.04.2015 14:00


‘Çanakkale Savaşlarının 100. Yılında Haberleşmenin Önemi ve Afet Haberleşmesi’ başlıklı panel Sağlık Yüksekokulu Safiye Hüseyin Elbi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Panele Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metehan Uzun, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Erdoğan Çabuk, Sağlık Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Gülbu Tanrıverdi, akademik personel ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü (AYAY) Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Melek Bulut, AYAY hakkında kısaca bilgi vererek afet yönetiminde haberleşmenin önemine değindi. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Erdoğan Çabuk ise, AYAY Bölümü’nün ÇOMÜ de bulunmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün afet ve acil durumlarda neler yapacağı konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. İlk oturumda Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Alper Doğmaz; ‘Çanakkale Savaşlarının 100. Yılında Haberleşmenin Önemi ve Goncasuyu Telsiz İstasyonu’, Çanakkale İl Telekom Müdürü Sakin Çetintürk; ‘Haberleşme Hizmet Grubunun Yapılanması ve Görevleri’, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Genel Başkanı Aziz Şasa; ‘Gönüllülüğün Türkiye Afet Müdürlüğü Planındaki Uygulama Örneği TRAC’ başlıklı konuşmaları gerçekleştirdiler.
Panelin ikinci oturumunda ise Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ümit Burunlular; ‘Afet Haberleşmesi ve Engelliler’, İÇDAŞ İş Güvenliği Müdürü Agah Ayhan; ‘İş Yerlerinde Afet Haberleşmesi ve İş Sağlığı ve Güvenliği’, ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi’nde Öğr. Gör. Dr. Nejdet Yücel Yazılım Temelli Afet Haberleşmesi konularında bilgiler verdiler.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: