TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Sumer Tömek Bayındır ve İstanbul Kültür Üniversitesi’nden Prof.Dr.Ufuk Tutan Biga Sanayici ve İşadamları Derneğinin (BİSİAD) geleneksel kahvaltılı sohbetine katıldı.
Köşdere Aktivite merkezinde düzenlenen kahvaltı sohbetinin açılış konuşması BİSİAD Başkanı Zeka Baş tarafından yapıldı.
Ailede Birlik İşletmede Sürdürülebilirlik hakkında konuşan TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sumer Tömek Bayındır hedeflerinin ailede birlik işletmede sürdürülebilirlik olduğunu kaydetti. Türk aile işletmelerinin nesilden nesile aktarılan ve sağlıklı aile ilişkileri temelli kurumsal işletmeler olması yönünde yarattıkları farkındalığı görmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirten Bayındır," Aile işletmeleri olarak bizler için çok açık ki gelecek işletmelerimiz için hayatta kalmak, sürdürülebilirlik gelecek neslimiz gençlerimiz ile mümkün. Bu bilinç bizim her anımızda her adımımızda mevcut" diye konuştu.
İstanbul Kültür Üniversitesi Girişimcilik Bölümü Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Uygulama Merkezi(AGMER) Prof.Dr. Ufuk Tutan ise aile işletmelerinde sürdürülebilirlik için kurumsallaşma, aile anayasası ve yönetim devrini anlattı. Tutan, Türkiye’de yeni kurulan şirketlerin yüzde 80’inin 5.yılda yüzde 96’sının ise 10.yıla ulaşamadığına dikkati çekti. Aile işletmelerinin yüzde 30’unun 2.kuşağa yüzde 12’sinin ise üçüncü kuşağa geçebildiğini ifade eden Tutan, "Dördüncü kuşağa geçebilenlerin oranı yüzde 3 asıl kritik olan birden ikiye geçiş eğer üçüncü kuşaktan dördüncü kuşağa devir ediyorsak birçok şeyi aşmışız demektir ondan sonrası Allah kerim. Her ailenin değeri ve kültürü farklıdır. Kurumsallaşmak sadece şirkette olmaz ailenin de kurumsallaşması gereklidir. Şirketin başında siz olacaksınız şirketin başında siz yokken sizin altınızda çalışanlar size telefon etmeden bu şirketi 15 gün devam ettirebiliyorlar mı? Eğer ettirebiliyorlar ise şirketiniz kurumsallaşma yolunda epey bir yol kat etmiştir" diye konuştu.
Ailede Birlik, İşletmede Sürdürülebilirlik
Yayınlanma :
05.11.2016 15:10
Güncelleme :
05.11.2016 15:10


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: