Ak Parti Menderes’in Rekorunu Hedefliyor
Ak Parti Menderes’in Rekorunu Hedefliyor
Yayınlanma :
12.02.2015 12:05
Güncelleme :
12.02.2015 12:07


AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, “Hedefimiz Demokrat Partinin rahmetli Menderes’in Çanakkale’de aldığı oyu almaktır, bu oy oranı yüzde 63’tür. Demokrat Parti 1950’de yüzde 62,63, 1954’te yüzde 63,40 ve 1957’de yüzde 55,78 oy almıştır. Çanakkaliler Demokrat Partiye Türkiye ortalamasının hep üzerinde oy vermiştirler. Çanakkale’de, Çanakkaliler’de bir demokrat damar, cevher, taban var, Çanakkale halkı demokrattır. Çanakkale’deki bu demokrat damarı bulup, cevheri yeniden ortaya çıkarmak bizim görevimizdir. İnanıyorum ki AK Parti Çanakkale’nin o demokrat tabanıyla bulaşacak ve yüzde 63 oy alacaktır. Sosyolojik altyapı buna müsait, bizim yapmamız gereken Çanakkale halkına kendimizi biraz daha iyi bunu başaracağımıza inanıyorum. Bunlar hayal değil, sosyolojik gerçeklerdir” dedi.
10 Şubatta görevinden istifa eden eski İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan Gider’in 7 Haziranda yapılacak milletvekilliği seçimleri için AK Parti’den aday adayı olacağıyla iddialarına da cevap veren Kaşdemir, “Ayhan Gider’in görevine devam etmesini arzu ederdim. Eğer Sayın Gider AK Partiden milletvekilli adayı olmayı düşünüyorsa da teklif beklemesini doğru bulmuyorum, AK Parti çatısı altında memlekete hizmet etmek isteyenler ilgili birimlere başvurarak gönüllü olduklarını belirtmeleri gerekir” diye konuştu.
Kaşdemir, "Ayhan Gider bu memlekete hizmet etmiş çok değerli bir isimdir, gönül isterdi ki İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine devam etsin, ben devam etmesini isterdim. Fakat kendi almış olduğu bir karardır, saygı duydum. Kendisiyle de görüştük, ne yapacağıyla ilgili son kararı kendisi verecektir. Ayhan Gider’in Ak Partiden aday olmasıyla ilgili olarak herhangi bir teklif götürmedim, bu teklifi götürecek kişi ben de değilimdir zaten. Teklifi teşkilatlarımız, genel merkezimiz yapar fakat AK Parti gibi güçlü bir iktidar partisinin de teklif götürmesini beklemek de çok doğru bir yaklaşım değil. Mevcut durumda AK Parti çatısı altında memlekete hizmet isteyenler ilgili birimlere başvurarak gönüllü olduklarını belirtmeleri gerekir” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: