Geçtiğimiz günlerde Ezine’de bir roman vatandaşımızın zor yaşam şartları altında çadırda yaşamını yitirdiği haberini basın yayın kuruluşlarının ve ilgili kişilerin yapmış olduğu açıklamalarla üzülerek öğrendim.
Yaşanan insanlık dışı ve kabul edilemez düzeydeki bu vahim olayda yaşanını yitiren kardeşimize bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum.
AKP’li Belediye Başkanı tarafından yaşanan bu üzücü olayın, geçmiş dönemde Ezine’ye layıkıyla hizmet etmiş çalışmalarıyla takdir toplamış MHP’li belediyeye mal edilmesi ve burada yaşan vatandaşlarımızın sanki MHP’li belediye döneminde bu hale getirilmiştir şeklinde gösterilmesi kabul edilebilir değildir.
30 Mart 2014 yerel seçimleri olalı neredeyse 2 seneyi bulacakken seçilmiş AKP’li belediye başkanının sanki o bölgede yaşayan vatandaşlardan hiç haberi yokmuş gibi davranması, orada yaşan vatandaşları görmezden gelerek yaşanan olayın vahimiyetini geçmiş dönem görev yapan belediye başkanlarına yüklemesi ise manidardır.
AKP’li Ezine Belediye Başkanı’na sormazlar mı? Sen seçildiğinden buyana o bölgede yaşanan roman vatandaşlarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek için ne yaptın.? Sen ne yaptın da yaşanan olayı MHP’ye mal ediyorsun?
AKP’li Belediye Başkanı muhasebecilikten geldiği için hesap yaparak olayları irdeliyor. MHP’li belediyeler hiçbir dönemde oy avcılığı için insani değerleri kullanmamışlardır. AKP’li Belediye Başkanına İmar ve Şehircilik ile belediyeler kanununu bir göz gezdirmesini dilerim.
İmar ve Şehircilik yönetmeliğine göre yasal olarak kentlerde bulunan yapısal anlamdaki tüm taşınmaza (depo, odunluk vs..) numarataş adı altında numaralar verilerek tuik sistemine kaydı oluşturulur. Bir nevi kent bilgi sitemi oluşturulmuş olur.
Yapılan açıklamaların hiç biri olayın vahimiyetinin önüne geçemez, Dilerim ki siyasilerin bir birini suçlamadan el birliği içinde zor şartlar altında yaşayan her vatandaşımızın sorunu giderecek şekilde bir çalışmalarına hız vermeleridir. 30 Mart 2014 yerel seçimlerini kazanan AKP’li Ezine Belediyesi bahane değil hizmet üretmelidir. Ezine halkı kendilerinden bahaneler ve hedef saptırmak yerine gerçekçi yaklaşımlarla kalıcı çözüm ve hizmet beklemektedir.
Çanakkale mhp teşkilatlar dan sorumlu eski İl başkan yardımcısı Adnan Meçu
Yorumlar
Kalan Karakter: