Aliağa Belediyesi 3500 Yıl Öncesine Ulaşan Yolu İyileştiriyor
Aliağa Belediyesi 3500 Yıl Öncesine Ulaşan Yolu İyileştiriyor
Yayınlanma :
10.09.2015 15:10
Güncelleme :
10.09.2015 15:10
Nemrut Limanı mevkiinde bulunan antik ‘Kyme’ şehrini ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin ulaşımda sıkıntı çekmesini göz ardı etmeyen Aliağa Belediyesi, uzun yıllardır onarılmayı bekleyen Kyme yolundaki çalışmalarına geçtiğimiz gün başladı.
Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler burada yol onarım çalışmalarına devam ederken, Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerde, yine yol kenarında bulunan ve ulaşımda engel teşkil eden ağaçlarda budama çalışması yapıyor. Özellikle toplu ulaşım araçlarının geçişini kolaylaştırmayı hedefleyen budama çalışmalarının yanı sıra olası yangınlara davetiye çıkaran kuru otlarda biçilerek, çevrede geniş kapsamlı düzenleme ve temizlik çalışmaları yapılıyor. Öte yandan ziyaretçilerin Kyme antik kentini kolayca bulmasını sağlamak amacıyla hazırlanan yönlendirme levhaları da yapılan çalışmaların ardından belirlenen noktalara dikilecek.
İTALYAN EKİBİN YÜZÜ GÜLDÜ
Her ay yaklaşık 2 bin kişinin ziyaret ettiği antik Kyme şehrine olan ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yapılan faaliyet, bölgede dünyaca ünlü İtalyan arkeolog Antonio La Marca başkanlığında arkeolojik çalışmalar yapan kazı heyetinin de yüzünü güldürdü. Kyme antik kentinin tanıtımı noktasında ulaşımın önemini vurgulayan Calabria Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Antonio La Marca, yapılan çalışmalardan dolayı Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür etti.
“ALİAĞA ADINA BÜYÜK ŞANS”
Kyme antik kentine ulaşımı kolaylaştırmak için bu tür yol tesviye, bakım ve onarım çalışmalarının devam edeceğini belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Anadolu’nun Ege sahillerindeki en önemli liman şehirlerinden biri olan Kyme antik kentine sahip olmamızın ilçemiz adına çok büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Bu şansımızı mutlak suretle ilçemizin lehine çevirmek zorundayız. Bu noktada Aliağa Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi her zaman yerine getirmeye hazır olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isterim” dedi.
“AMACIMIZ TANITIM”
Kyme antik kentinin mutlaka tanıtılması gerektiğini ve Aliağa Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların buna zemin oluşturacağını ifade eden Başkan Acar, şunları söyledi: “Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne Kyme antik kentini tanıtmak adına çeşitli girişimlerde bulunduk, çok ciddi geri dönüşler aldık. Bunun içindir ki faaliyetlerimizi aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz. Tarihe ilgi duyan vatandaşlarımıza; Aliağa’nın sahip olduğu bu eşsiz zenginliği yerinde görüp keşfetmeleri için çeşitli olanaklar sağlayacağız. Yöremizdeki okulları Kyme antik kentini görmeye davet edeceğiz. Ayrıca bu faaliyetlerimizi yazılı ve görsel argümanlarla destekleyeceğiz. Amacımız Kyme’yi olabildiğince tanıtmaktır.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: