Aliağa’da ‘kalabak Göleti Ve Sulama Projesi’ Hayata Geçiyor
Aliağa’da ‘kalabak Göleti Ve Sulama Projesi’ Hayata Geçiyor
Yayınlanma :
04.09.2015 18:10
Güncelleme :
04.09.2015 18:10


Aliağa’da kırsal kalkınmaya destek vermek amacı ile başlatılan proje kapsamında, Hamamlı deresi üzerine yapılması planlanan gölet, 38 metre yüksekliğinde ve kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilecek. Proj de sulama şebekesinin tamamı borulu sistem yağmurlama ve damla şeklinde modern bir şekilde yapılacak.
Kalabak Köyüne ait tarımsal arazilerin sulanmasını sağlayacak projenin 12 Trilyona mal olması beklenirken, Projenin 700 iş günü içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.
"VERİMLİLİK ARTACAK"
Kalabak Göleti ve Sulama Projesi’nin Kalabak’ta bulunan tarımsal arazilerde verimliliği arttıracağını belirten Kalabak Mahalle Muhtarı Mehmet Kartal, “Kalabak Göleti ve Sulama Projesi’nin ihalesi 21 Ağustos 2015 tarihinde tamamlandı. İhaleye her hangi bir itiraz yapılmazsa Kurban Bayramı’ndan sonra çalışmalar başlayacak. Arazi istimlağı ile berabere 12 Trilyona mal olacak bu yatırımın 700 iş günü içerisinde tamamlanması planlanıyor. Göletin tamamlanması ile beraber 970 dekarlık toprak su ile buluşacak. Sulama sistemi son derece modern bir sistem olacak” dedi.
ORGANİK TARIM YATIRIMLARINI KALABAK’A ÇEKECEĞİZ
Kalabak halkının daha çok hayvancılık ile geçimini sağladığını sözlerine ekleyen Kartal, “Köyümüzde kurulu olan Kalabak Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile günlük 3 ton süt üretimi yapıyoruz. Sulama sayesinde tarımdan elde ettiğimiz kaba yem veriminde de büyük bir artış olacağı için günlük olarak elde ettiğimiz süt 3 tondan 10 tona kadar çıkacak. Ayrıca Kalabak toprakları bakir topraklardır. Organik tarıma da elverişli topraklara sahibiz. Sulama projesi sayesinde organik tarım içinde önemli yatırımları Kalabak’a çekeceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: