BOZCAADA! Nasıl gidilir, ne yapılır?

TAKİP ET

Ege Denizi'nin kuzeyinde, Çanakkale Boğazı'nın girişinde yer alan ve Türkiye'nin en büyük üçüncü adası olan Bozcaada, Çanakkale'ye bağlıdır.

Ege Denizi’nin kuzeyinde, Çanakkale Boğazı’nın girişinde yer alan ve Türkiye’nin en büyük üçüncü adası olan Bozcaada, Çanakkale’ye bağlıdır.
Bulunduğu konum itibariyle farklı bir iklim yapısına sahip olan adada, Ege Denizi’nde yer almasına rağmen Akdeniz iklimi hâkimdir ve Çanakkale Boğazı’nın girişinde yer alması nedeniyle kuzey rüzgârları da oldukça fazla hissedilir. 
Bozcaada küçük bir yerleşim yeri olmasına rağmen güzel ve kaliteli vakit geçirilebilecek pek çok yer ve pek çok aktivite bulunmaktadır. Bunların başında minibüsle ada turu yapmak, sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar süren tekne turuna çıkmak, şarap tadım derslerine katılmak, dalış yapmak, yürüyüş yapmak, bisiklete binmek, adaya özgü yetiştirilen tüm üzümleri görebileceğiniz bağ yolunda yürüyüş yapmak, at binmek, kitesurf ve seramik dersleri ve cam atölyesine katılmak gösterilebilir. 

BOZCAADA’YA NASIL GİDİLİR?

Bozcaada’ya Çanakkale’nin deniz ulaşım şirketi Gestaş’ın feribotlarıyla gidilmektedir. İstanbul istikametinden gelen tatilciler, önce Gelibolu’dan Lapseki’e veya Eceabat’dan Çanakkale’ye arabalı feribot ile Çanakkale Boğazı’nı geçtikten sonra Çanakkale merkezden 60 km karayolu yolculuğunun ardından Geyikli İskelesi’nden Bozcaada’ya geçiş yapabilmektedir. İzmir istikametinden gelen tatilciler ise, direkt Ezine ilçesine bağlı Geyikli İskelesi’nden Gestaş Deniz Ulaşım’a ait arabalı feribotlar ile Bozcaada’yavarabilmektedirler. Geyikli-Bozcaada arası deniz yolculuğunuz yaklaşık 30 dakikadır.


Bozcaada feribot sefer tarifeleri için https://www.gdu.com.tr/sefer-tarifeleri
ziyaret edebilirsiniz.