Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, 2019’dan bu yana geçen 7 yıllık görev sürecine ilişkin kapsamlı bir değerlendirmeyi kamuoyuyla paylaştı. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Arslan, göreve geldikleri günden bu yana “şeffaf, adil ve halk odaklı” bir yönetim anlayışı benimsediklerini vurguladı.
Arslan, belediye bütçesinin tek bir kuruşunun dahi israf edilmediğini belirterek, “Kamu hakkını sonuna kadar koruduk. Hiç kimsenin hakkını yemedik, adaletten sapmadık” ifadelerini kullandı. Tüm hizmetlerde ayrım gözetmeden hareket ettiklerini dile getiren Arslan, ranta ve kayırmacılığa karşı net bir duruş sergilediklerini söyledi.
Görev süresi boyunca yaşanan pandemi, ekonomik kriz ve deprem gibi zorluklara rağmen mali disiplini koruduklarını belirten Arslan, hiçbir varlık satışı yapmadan borç ödediklerini ve belediyeye yeni mülkler kazandırdıklarını açıkladı. HALK tesisleriyle uygun fiyatlı hizmet sunduklarını ve yeni tesislerin de yolda olduğunu duyurdu.
Sosyal belediyecilik alanında da önemli adımlar attıklarını ifade eden Arslan; gençlerin sporla buluşturulduğunu, kadınların üretime katıldığını ve yaşlılara evde bakım hizmeti verildiğini belirtti.
Su Sorununda Kritik Aşama
Açıklamasında Kepez’in en önemli gündem maddelerinden biri olan su sorununa da geniş yer veren Arslan, 2019’da 9 bin 530 olan abone sayısının bugün 22 bine ulaştığını ve %130’luk bir artış yaşandığını kaydetti. Bu artışın mevcut su kaynaklarını yetersiz hale getirdiğini vurgulayan Arslan, Atikhisar Barajı’ndan su temini için yıllardır mücadele ettiklerini söyledi.
“Önümüze engeller çıkarıldı” diyen Arslan, sürecin siyasi tartışmalara kurban edilmek istendiğini ifade etti. Ancak mücadeleden vazgeçmediklerini belirten Arslan, müjdeli haberi de paylaştı:
“İnşallah Haziran ayında Sarıcaeli deposundan sağlanacak arıtılmış içme suyunu Kepez’imizle buluşturacağız.”
“Tartışmayı Değil, Çözümü Seçtik”
Süreç boyunca polemiklerden uzak durduklarını belirten Arslan, “Biz gürültüyü değil sonucu hedefledik” diyerek sabır ve kararlılıkla hareket ettiklerini söyledi.
Yedi yıl boyunca kendilerine yönelik eleştirilere de değinen Arslan, “Su dediler ama hiçbir zaman ‘hak yedi’ diyemediler” ifadeleriyle yönetim anlayışını savundu.
Açıklamasının sonunda Kepez halkına teşekkür eden Arslan, aynı kararlılık ve vicdanla hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti.
Yorumlar
Kalan Karakter: