Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman KUZU'nun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

TAKİP ET

19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen Aziz Milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımıdır. 19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Samsun'da yakılan istiklal meşalesi, o günkü şartlar altından ilden ile dilden dile ulaşıp tüm vatanı aydınlatmıştır adeta.

19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen Aziz Milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımıdır. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Samsun’da yakılan istiklal meşalesi, o günkü şartlar altından ilden ile dilden dile ulaşıp tüm vatanı aydınlatmıştır adeta.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın bugün 99. Yıl dönümünü kutlarken; geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizin 19 Mayıs ruhunu yeterince idrak etmelerini, o günkü şuur ve vatan aşkıyla gelecek nesillere de aktarabilmeyi çok önemsiyoruz.  Özgüveni yüksek, milli şuur ve karakter sahibi, nitelikli genç nesiller yetiştirmek bizlerin görevidir. Gençlerimizin de ecdadımızın gösterdiği kahramanlık ruhuna bağlı olarak; istiklal ve istikbalimize, tarihimize, kültürümüze ve milli benliğimize ebediyen sahip çıkacaklarına sonsuz inanıyoruz. Gençlerimiz, kendilerine emanet edilen değerleri daha da zenginleştirecek ve milli mücadele ruhunu her daim ayakta tutacaktır.

Gelecek gençlerin biz de her daim gençlerimizin yanındayız. Bu duygularla gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Türkiye için bağımsızlık meşalesini yakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile o günden bugüne vatan için canını feda ederek şehitlik mertebesine ulaşan tüm şehitlerimizi sonsuz minnet ve şükranla anıyoruz.