Gelibolu Tarihi Milli Parkı

TAKİP ET

Çanakkale ili sınırları içerisinde bulunan Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, 1973 yılında, Gelibolu yarımadasının güneyinde, Çanakkale Boğazı'nın Avrupa yakasında 33.000 hektarlık bir alana yapılmış büyük bir parktır

Çanakkale ili sınırları içerisinde bulunan Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, 1973 yılında, Gelibolu yarımadasının güneyinde, Çanakkale Boğazı’nın Avrupa yakasında 33.000 hektarlık bir alana yapılmış büyük bir parktır.
I. Dünya Savaşı’nda Çanakkale Kara ve Deniz Savaşlarının yapıldığı alanlar Gelibolu Yarımadası içerisinde yer almaktadır. Yarımada da, batık gemiler, siperler, toplar, kaleler ve savaşla ilgili yüzlerce kalıntıyla beraber 60.000′den fazla Türk şehidinin ve 250.000′i aşan İngiliz, Fransız, Avustralya ve Yeni Zelanda askerlerinin mezarları ve anıtları bulunmaktadır.
 
GELİBOLU TARİHİ MİLLİ PARK’A NASIL GİDİLİR?
Gelibolu Tarihi Milli Park’a İstanbul ve Edirne’den, Tekirdağ ve Gelibolu yolu kullanılarak; Bursa, Ankara ve İzmir’den ise Gestaş Deniz Ulaşım’ın Çanakkale’den Eceabat ve Kilitbahir’e her gün düzenlemiş olduğu feribot seferiyle ulaşılır. En yakın havaalanı ise Çanakkale’dedir.
 
Feribot sefer tarifeleri için https://www.gdu.com.tr/sefer-tarifeleri
ziyaret edebilirsiniz.