GÖKÇEADA! Nasıl gidilir, ne yapılır?

TAKİP ET

Gökçeada, Ege Denizi’nin kuzeyinde Saros Körfezi’nin girişinde bulunur, Türkiye’nin en büyük adasıdır. 91 kilometrelik kıyı şeridi bulunan ada, Türkiye için güneşin en son battığı yerdir, ülkemizdeki 11 sakin kentten (Cittaslow) biri olarak dikkat çekmektedir. Yılın ortalama 300 günü rüzgarlı olan Gökçeada, rüzgarıyla sörf tutkunları için özel bir yer haline gelmiştir. Sert rüzgarlarına rağmen her zaman denize girilebilecek sakin bir koy bulunabilmektedir. Gökçeada, denizin, doğanın tadını çıkarabileceğiniz, dalış yapabileceğiniz eşsiz mekanlardan biridir. 

GÖKÇEADA’YA NASIL GİDİLİR?

Gökçeada’ya Çanakkale’nin deniz ulaşım şirketi Gestaş’ın feribotlarıyla gidilmektedir. İzmir istikametinden gelen tatilciler, önce Çanakkale’den Eceabat veya Kilitbahir’e feribotla geçiş yapmalıdır. Yaklaşık 20 km karayolu yolculuğunun ardından Kabatepe İskelesi’ne gelindikten sonra buradan 1.5 saatlik feribot yolculuğuyla Gökçeada’ya geçilir. 
İstanbul istikametinden gelen tatilciler, direkt karayoluyla Kabatepe’ye ulaşabilirler. Ankara-Bursa bölgesinden gelen tatilciler ise, Lapseki’den Gelibolu’ya feribotla Çanakkale Boğazı’nı geçtikten sonra, araçla 45 km karayolu yolculuğunun ardından Kabatepe İskelesi’ne varabilmektedirler. 

Gökçeada feribot sefer tarifeleri için https://www.gdu.com.tr/sefer-tarifeleri

ziyaret edebilirsiniz.