Anadolu Lisesi Öğrencileri Topladığı Yardımları Kızılay’a Teslim Etti
Anadolu Lisesi Öğrencileri Topladığı Yardımları Kızılay’a Teslim Etti
Yayınlanma :
18.12.2015 09:15
Güncelleme :
18.12.2015 09:15


Çan Anadolu lisesi 12. Sınıf öğrencilerinin başlatmış olduğu ‘Türkmen Kardeşlerimiz için Çan Anadolu Lisesi’nden 50 Battaniye’ kampanyası öğrencilerin başarılı çalışması sonrası tamamlandı. Öğrenciler, başlattıkları kampanya da hedeflerine ulaşmak için öncelikle her sınıftan temsilci seçtiklerini ve tüm sınıfların desteğini alarak bunu başardıklarını belirttiler. Çan Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Sevdanur Şahin, “Kızılay Çan Şubesinin dağıttığı kampanya broşürlerini görerek böyle bir kampanyaya duyarsız kalmamamız gerektiğini düşündük. Bu konuyu idaremizle görüşerek onların onayını aldık. Okuldaki arkadaşlarımızın da katkılarıyla başlattığımız Çan Anadolu Lisesi’nden Bayırbucak Türkmenlerine 50 battaniye hedefimizdi. Biz bunu 51 battaniye olarak tamamladık. Ama hedefimizi daha da genişleterek kampanyamıza 26 koli de makarna ekledik. Bugün 51 battaniye ve 26 koli makarnamızı Türkmen Kardeşlerimize gönderiyoruz. Bunu okulumuz ile birlikte başardık” dedi.
Çan Anadolu Lisesi Müdürü Refik Çoban, öğrencilerin başlattığı kampanya ya okul olarak destek verdiklerini belirterek, “Öğrencilerimiz örnek olacak bir çalışma ile Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmek üzere 51 battaniye, 26 koli makarna ve 55 kilo un aldılar. Bu malzemelerimizi de sizlerin huzurunda Kızılay Çan Şubesi’ne teslim ediyoruz. Bu kampanyada emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi. Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, “Bizler bu kampanyayı başlattıktan sonra Çan Anadolu Lisesi’nin de kendi içerisinde bir kampanya başlattı. Bir şeyler toplandığını bunların Kızılay’a teslim edileceğini öğrendim ve buna çok sevindim. Bu asil bir davranış. Siz vefa göstermezseniz size de vefa göstermezler. Bir gün bu işkencelerin bizim başımızda olmayacağını bilemiyoruz. Onun için zulüm gören, eziyet çeken birilerine yardım etme gibi asil bir davranış gösterdiğiniz için herkesi kutluyorum. Buraya Hükümetimizin çok ciddi destekleri var ama ‘karınca kararınca’ denir ya, Çan Anadolu Lisesi’nde gençler aralarında toplanıp buraya bir şeyler gönderiyorlarsa bundan onurlu bir davranış yok. Bu davranışlarından dolayı tüm öğrencilerimizi kutluyor, bu davranışların diğer okullarımıza da örnek olmasını istiyorum” dedi.
Çan Anadolu Lisesi’nin Kızılay’a teslim Törenine Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Çan İlçe Milli Eğitim Müdür vekili İbrahim Bal, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Güner, Şoförler ve otomobilciler derneği Başkanı Cemali Ergin ve Kızılay Çan Şube Başkanı Mehmet Sönmez katıldı. Yapılan teslim töreninde Kampanyaya destek olan öğrencilere Okul Müdürü Refik Çoban’ın hazırladığı teşekkür belgeleri öğrencilere verildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: