Aylin’in 4 Xl’lık Muhteşem Değişimi
Aylin’in 4 Xl’lık Muhteşem Değişimi
Yayınlanma :
19.12.2015 09:55
Güncelleme :
19.12.2015 09:55


Çocukluk döneminde astım hastalığı nedeniyle kullandığı ilaçlar yüzünden aşırı kilo alan Muğla Üniversitesi Çalışma Ekonomisi öğrencisi 20 yaşındaki Aylin Çatak, obeziteden tüp mide ameliyatı ile kurtuldu. Henüz 20 yaşında 112 kiloya ulaşan genç kız, İzmir Özel Gazi Hastanesi’nde geçirdiği ameliyat sonrasında bir senede 43 kilo vererek 69 kiloya inmeyi başardı. Kiloları sebebiyle hem sağlığını hem de özgüvenini kaybetmeye başladığını anlatan Çatak, "Ameliyat sonrası çok önemli ve biraz da stresli ama iyi ki olmuşum. Bugün olsa yine olurdum" dedi.
’4XL’ BEDENDEN ’M’ BEDENE İNDİ
Çeşitli diyetlerle kilo vermeyi denediğini ancak başarılı olamadığını söyleyen Çatak, "Yeni bir arkadaş ortamına girmekten çekinirdim, dışlanacağımı hissederdim. İnsanların bana bakışları bile farklıydı. Aşırı kilolar psikolojimin yanı sıra sağlığımı da olumsuz etkilemeye başlamıştı. 4 XL giydiğimden sadece belli yerlerden kıyafet alabiliyordum. Şimdi ise istediğim yerden istediğimi seçip satın alabiliyorum. Bu büyük bir özgürlük" diye konuştu.
Ameliyat sonrası sürecin stresli geçtiğini anlatan Çatak, "Operasyondan sonra beynim açken midem tok oluyordu. İkisi arasında kalıyordum. Biraz stresli bir süreçti. Ama zamanla alıştım. İyi ki ameliyat olmuşum. Tekrar sorsalar yine ameliyat olurum" dedi.
YURT DIŞINDAN DA HASTA GELİYOR
Çatak’ın ameliyatını gerçekleştiren İzmir Özel Gazi Hastanesi Obezite Cerrahisi Birimi Sorumlusu Doç. Dr. Serdar Kaçar, şehir dışından gelen birçok hastanın olduğunu, bunun tedavi açısından hiçbir probleme neden olmadığını dile getirdi.
Doç. Dr. Kaçar, "Şehir dışından hatta ülke dışından gelen çok sayıda hastamız var. Kontrol ve tetkiklerde sıkıntı yaşamıyoruz. Hastalarımız, ufak şikayetleri olduğunda bize gelemeyecekse yaşadığı şehirlerde bulunan tıp merkezlerine yönlendiriyoruz. Oradan alınan sonuçları yine biz değerlendiriyor ve süreci takip ediyoruz” diye konuştu.
İdeal kilosuna ulaşan Çatak’ın ameliyatını gerçekleştiren Doç.Dr. Kaçar ve ekibi, genç kız için sürpriz kutlama düzenlendi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: