Bakan Müezzinoğlu: “ambulans Helikopterlerimiz Gece Uçuşlu Olanlar Da Şimdi Milletin Emrinde”
Bakan Müezzinoğlu: “ambulans Helikopterlerimiz Gece Uçuşlu Olanlar Da Şimdi Milletin Emrinde”
Yayınlanma :
22.02.2015 18:35
Güncelleme :
22.02.2015 18:35


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tekirdağ’da AK Parti Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada, sağlık alanında millete hizmet için büyük gelişmeler sağlandığını ifade etti. Bakan Müezzinoğlu, “20 yıllık aktif hekimlik yaptım. 1983’ten 2000’li yıllara kadar. 2000’li yıllara kadar geldiğimizde televizyon haberlerinde şöyle haberler dinliyorduk. O haberlerde Almanya’dan Antalya’ya gelen bir Alman turist kalp krizi geçirmiş, Almanya’yı aramış. Almanya’dan ambulans uçak gelmiş, vatandaşını alıp Almanya’ya götürmüş. İngiltere’den İngiliz turist trafik kazası geçirmiş, İngiltere’yi arayarak ambulans uçakla İngiltere’ye alınmış. Biz o günleri görmeyiz, biz onları başaramayız deyip bize de bunları kabul ettiriyorlardı. Halbuki Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olamayacak diyen Recep Tayyip Erdoğan 2002’de geldi, ‘Almanya’da, İngiltere’de ne varsa bizde de o olacak’ dedi. Alman’ın, İngiliz’in başardığını benim milletim de başarır dedi. O gün hayal gibi görenler, o gün SGK Genel Müdürlüğü yapanlar bunu başaramayız diyorlardı. Bu ülke ancak ekonomisini nüfus azalması ile götürebilir diye planlar yapıyorlardı. Hesap kitap bilmezler, milletin vicdanını bilmezler. Milletin tarihi geçmişiyle alakaları yoktur. O nedenlerle olmaz, yapamayız, bu milletin kabiliyeti yok diyorlardı. Bu milletin kabiliyeti de var, fıtratı da ona müsait. Geçtiğimiz yıl Ocak ayında Kazakistan’da bir TIR şoförümüz kaza yapıyor. Kazakistan’dan beni arıyor, ‘Sayın Bakanım kaza yaptım ayaklarımda kırıklar var, burada tedavimi yaparlar ama ben kendimi güvende hissetmek istiyorum. Beni memleketime getirin’ dedi. Ambulans uçak gitti Kazakistan’dan TIR şoförünü aldı ve getirdi” dedi.
Ambulans helikopterlerin sağladığı faydalardan da bahseden Bakan Müezzinoğlu, Süleyman Şah Türbesi operasyonunda şehit olan askerin hamile eşinin memleketi Trabzon’a ambulans helikopterle gittiğini hatırlattı. Bakan Müezzinoğlu, Başbakanın özel kalemi ile buna ilişkin aralarında geçen konuşmayı anlatarak, “Büyük ülke, büyük millet budur. Şimdi buraya gelirken yolda Başbakanımızın özel kalemi aradı, şehit olan askerimizin eşi hamileymiş. Hamile eşine sabırlar diliyorum. Ambulans uçakla Trabzon’a. Hiç lafı mı olur. Ambulans uçak her zaman hamile kadınımızın, insanımızın emrinde. Ambulans helikopterlerimiz gece uçuşlu olanlarda şimdi milletin emrinde. Bu milletin altyapısı da var, bu zenginliği hak eden duruşu da var. Dünya ile yarışan değil, dünya yarışında örnek gösterilen Türkiye’yi biz başaracağız” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: