AK Parti, aday belirleme sürecinde sona yaklaşırken Başbakan Davutoğlu mesaisinin büyük bölümünü genel merkezde geçirmeye başladı. Davutoğlu, önümüzdeki hafta şu ana kadar beraber çalışmadığı yaklaşık 150 isimle yüz yüze görüşecek. Başbakan, görüşeceği isimlerin partiyi temsil ağırlığını taşıyıp taşıyamayacağını değerlendirecek. AKParti'de gözler seçim hazırlıklarına çevrildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün AK Parti Genel Merkezi'nde kurmaylarıyla üst komisyonu topladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, aday adaylarını yakın markaja alacak. Üst komisyona başkanlık yapan Davutoğlu, aday adayları ile yüz yüze görüşecek. Davutoğlu'nun siyasete yeni girecek isimlerle yapacağı görüşmeden sonra kararını vereceği liste 7 Nisan'da YSK'ya verilecek.
AK Parti 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adaylığına başvuru yapan 6 bin 232 kişinin tamamıyla birebir görüştu. Mülakat ve üç komisyonun incelemesinin ardından oluşturulan liste üst komisyona sunuldu. Siyasi ve hukuk işleri, seçim işleri, teşkilat, kadın ve gençlik kolları, seçim koordinasyon merkezi başkanları ile genel sekreter ve 2 grup başkanvekilinden oluşan üst komisyon çalışmalarını sürdürüyor
YENİ İSİMLERLE GÖRÜŞECEK
Üst komisyon çalışmalarına dün Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlık yaptı. Yaklaşık 1100 adayın incelemesini yapan üst komisyon tarafından verilen listeye Davutoğlu tarafından son şekli verilecek. Davutoğlu, komisyonun dünkü toplantısına katılan üst komisyonun incelediği 120 ile 150 arasında isimle yüz yüze görüşecek. Davutoğlu'nun, aday belirleme sürecinde birebir görüşeceği isimler şu ana kadar beraber çalışmadığı, fazla görüşme imkanı bulamadıklarından oluşacak. Bu isimlerle ilgili komisyonların raporlarını da tek tek inceleyecek olan Davutoğlu, il başkanları, belediye başkanları ve kanaat önderleri ile STK temsilcilerinin de görüşlerini kaydettiği not defterine de bakacak.
İL BAŞKANLARININ GÖRÜŞÜNÜ ALDI
Aday belirleme sürecinde istişareye önem veren Davutoğlu, çalışmalar kapsamında il başkanlarının da görüşüne başvurmuştu. Geçtiğimiz hafta il başkanlarını genel merkeze çağıran Davutoğlu, burada il başkanları ile tek tek görüşerek aday adaylarının illerdeki durumlarına ilişkin bilgiler aldı. Davutoğlu yine belediye başkanları ve seçim bölgesindeki kanaat önderleri ve STK temsilcileri ile de görüş alışverişinde bulundu.
Yorumlar
Kalan Karakter: