Baski’den Edremit Körfezi’ne 146 Milyon Liralık Yatırım
Baski’den Edremit Körfezi’ne 146 Milyon Liralık Yatırım
Yayınlanma :
28.05.2015 14:55
Güncelleme :
28.05.2015 14:55


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Yatırımlardan Sorumlu BASKİ Genel Müdür Yardımcısı Ali Seyfi Küçükgöncü, “Balıkesir’in Körfez bölgesindeki İller Bankası ile ortak sürdüreceğimiz, Sürdürülebilir Şehirler Projesi kapsamında Dünya Bankasında Misafirlerimiz var. İller Bankasının Dünya Bankasından temin edeceği krediler ile bu işlerimizin toplam bedeli 146 buçuk milyon liralık bir projeyi gerçekleştirme üzere burada bulunuyoruz. Proje kapsamındaki işlerimiz, mevcut olan Edremit’te ki Belediyeler Birliği, Edremit, Akçay, Kadıköy, Zeytinli kanalizasyonlarının deşarj edildiği atık su arıtma tesisinin rehabilitasyon ve atık su arıtma tesisi ile kanalizasyon pis su debisini intikal ettirecek olan toplayıcı kolektör hatlarının yapılması. Bunların projeleri hazırlandı. Onaylandı. İkinci projemiz, Güre kanalizasyon şebekesi ve terfiyatı yapılması, Edremit Altınoluk atık su arıtma tesisi ve kanalizasyon şebekesinin yapımı proje kapsamında bulunuyor. Ayvalık ilçesinde Altınova ve Küçükköy yerleşim alanları içme suyu isale hattı ve arıtma tesisi yapılma işi gündemimizde” dedi.
İller Bankası yetkililerinin yanı sıra Dünya Bankası Kentsel Gelişme Proje Yöneticisi Soraya Goga bölgeye gelerek yetkililerden bilgi aldı. Heyet evvela Altınoluk Narlı mevkiinde yapılacak olan arıtma tesisi alanında incelemelerde bulundu. Daha sonra ekip Altınoluk, Güre bölgesinde incelemeler yaptı. Heyet son olarak Edremit’te Zeytinli arıtma tesisini inceledi.
Heyet daha sonra heyet Ayvalık’a geçti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle İller Bankası’nın garantörlüğünde, Dünya Bankası’ndan alınacak uzun vade kredi için Ayvalık’a gelen Dünya Bankası yetkilileri hazırlanan projeyi sahada inceledi.
Madra Barajı’ndan temin edilecek içme suyunun şebekeye verilmeden önce arıtılması için yapılacak tesisin kurulacağı alan ve suyun isale hattına verileceği noktalarda incelemelerde bulunan heyete, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Cunda ile Ayvalık’ı birbirine bağlayan Gönül Yolu’nun kaldırılarak yerine yapılacak köprü ve beraberinde hazırlanan projeler hakkında da brifing verildi.
İlk etapta ana su hattının yenilenme çalışmalarını tamamlamayı hedeflediklerini kaydeden BASKİ Genel Müdür Yardımcısı Ali Seyfi Büyükgöncü, bir yandan Altınova’daki kuyulardan Ayvalık’a gelen suyun akışına ait çalışmaları sürdürdüklerini, diğer yandan da Dünya Bankası’ndan alınacak uzun vade kredi ile Madra Barajı’ndan ilçeye getirilecek olan su hattı ve arıtma tesisinin projelerini de hayata geçirmeye çalıştıklarını kaydetti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: