Bozbey’den Dünya Bankası Türkiye Ofisi’ne Ziyaret
Bozbey’den Dünya Bankası Türkiye Ofisi’ne Ziyaret
Yayınlanma :
23.01.2015 15:50
Güncelleme :
23.01.2015 15:50


Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Dünya Bankası Türkiye Ofisi’ni ziyaret ederek Dünya Bankası Türkiye Ülke Brimi Avrupa ve Orta Asya Bölgesi direktörü Martin Raiser ve Sürdürülebilir Şehirler Programı Türkiye direktörü Stephan Karam ile görüştü.
Dünya Bankası Türkiye Ofisi ile yapılan görüşmelerde, Finansal Sürdürülebilirlik Eylem Planı (FSEP) kredi yeterliliği teknik destek çalışması çerçevesinde Nilüfer Belediyesi’nin finansal sürdürülebilirliğini artırmayı hedefleyen eylemleri ele alındı. Görüşmede, Dünya Bankası üst düzey yönetimi "Sürdürülebilir Şehirler Programı"nın, Türkiye’nin sürdürülebilir kentsel gelişiminde öncü ve diğer belediyelerin takip edeceği örnek şehirler için tasarlandığını, Nilüfer Belediyesi’ni de bu kapsamda değerlendirdiklerini belirttiler.
Sosyal ve ekonomik sürdürülebilirliğin bir şehrin uzun vadeli kalkınma beklentilerinin kritik bir boyutu olduğunu belirten Dünya Bankası Türkiye Ofisi yönetimi, proje kapsamında Nilüfer Belediyesi’ne kısa zamanda teknik ziyaret gerçekleştirmek istediklerini söyledi.
Yetkililer, Dünya Bankası olarak Nilüfer Belediyesi’ne uzun vadeli ve maliyet etkin finansman sağlamanın yanı sıra proje kapsamında ekonomik, sosyal ve teknik olarak planlama konusunda destek olabileceklerini de ifade etti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Bursa’nın turizm, ticaret ve istihdama katılımına büyük katkısı olacağına inanılan Anadolu Arastası Projesi’ni Dünya Bankası Türkiye Ofisi yöneticilerine tanıttı.
Ziyarette Dünya Bankası Türkiye Ofisi yöneticileri Birleşik Kentler Yerel Yönetimler Birliği ve Metropolis ağı girişimiyle kurulmuş olan Kentsel Gelişme Küresel Fonu (FMDV) Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Mustafa Bozbey’e Nilüfer’de gerçekleştirilmesi planlanan "Yerel Yönetimlere Yönelik Finansal Çözümler" uluslarası konferansında birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını söyledi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: