Btso, Mittlerer Niederrhein Bölgesi Sanayi Ve Ticaret Odası’nı Ağırladı
Btso, Mittlerer Niederrhein Bölgesi Sanayi Ve Ticaret Odası’nı Ağırladı
Yayınlanma :
03.04.2015 11:30
Güncelleme :
03.04.2015 11:30


Türkiye’nin en önemli ihracatçı şehirlerinden olan Bursa’da temaslarda bulunan Mittlerer Niederrhein Bölgesi Sanayi ve Ticaret Odası heyeti, BTSO’yu ziyaret etti. Alman heyeti ağırlayan BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Fahrettin Gülener ve Aytuğ Onur, BTSO’nun makro projeleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.
"ALMANYA’YA İHRACATIMIZ, İTHALATIMIZDAN DAHA FAZLA"
Fahrettin Gülener, Bursa’da 135 Alman sermayeli firmanın faaliyet gösterdiğini söyledi. Bursa’dan Almanya’ya ihracat yapan 637 firma bulunduğunu anlatan Gülener, Bursa ve Almanya arasındaki ihracatın 2014 yılı itibariyle 2 milyar Dolar, ithalatın ise 1,5 milyar Dolar olduğunu vurguladı. Almanya’nın dünyanın en önemli ekonomik güçlerinden biri olduğunu ifade eden Gülener, “Almanya, bizim en önemli ticaret partnerlerimizden birisi. Bursa ile Almanya arasındaki ilişkiler her geçen gün gelişiyor. Bu üst düzey ziyaretlerin de iki ülke arasındaki işbirliğini daha da güçlendireceğine inanıyorum” dedi.
"FARKLI SEKTÖRLERE DE YÖNELMELİYİZ"
Türkiye ile Almanya arasında daha çok inşaat, madencilik, imalat, sanayi, tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerinde işbirliğinin olduğunu belirten Aytuğ Onur, “İşbirliği yapılan sektörlerin sayısını artırmalıyız. İnanıyorum, ikili iş görüşmeleri ülkeler arasındaki ticari ilişkiyi daha da artıracaktır” diye konuştu.
"ÜRÜNLERİNİZİ BÖLGEMİZDE GÖRMEK İSTERİZ"
Wolfram Lasseur, Mittlerer Niederrhein Bölgesi hakkında bilgiler aktardı. Bölgede ağırlıklı olarak tekstil ve makine sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların olduğuna dikkat çeken Lasseur, sadece ekonomik değil, eğitim anlamında da işbirliği yapabileceklerini vurguladı. Bursa ile Almanya arasındaki ilişkilerin güçlü olduğunu vurgulayan Lasseur, “Bursa’da çok sayıda Alman sermayeli firma olduğunu biliyoruz. Bizler de Bursa markalı ürünleri ülkemizde ve bölgemizde görmek istiyoruz. Her türlü işbirliğine hazırız” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: