Buca’nın Köyleri Lavanta Kokacak
Buca’nın Köyleri Lavanta Kokacak
Yayınlanma :
11.03.2015 13:40
Güncelleme :
11.03.2015 13:40


Kaynaklar’da düzenlenen lavanta fidanı dağıtım ve dikim törenine Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın yanı sıra Buca İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, belediye meclis üyeleri ile köy halkı katıldı.
Proje kapsamında üç pilot ilçeden birinin Buca olduğunu ve Buca’nın köylerinde arıcılık üretimini arttırmayı hedeflediklerini belirten Buca İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilisi Nimet Şanda, Lavanta fidanı için Buca’nın Belenbaşı, Kayanklar, Doğancılar ve Kırıklar köylerinde arıcılık yapan gönüllü her bir üreticiye 100 adet lavanta fidesi dağıtılacağını söyledi. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya desteklerinden dolayı teşekkür eden Şanda, projenin yaygınlaşarak her yıl daha geniş alanlarda üretilmesini hedeflediklerini söyledi. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya tarım faaliyetlerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Kaynaklar Köy Muhtarı Erhan Şen, “Kaynaklar lavanta kokacak, arıları bal yapacak fakat kimse Kaynaklar’a kil ocağı yapamayacak” dedi. Göreve geldiği ilk günden bu yana Buca’nın köylerinde tarım faaliyetlerini arttırmak adına çalıştıklarını söyleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Bu proje örnek gösterilecek bir proje. Bölgeye bakış açımızı gösteren bir proje. Bunun akabinde bu yılın sonunda yürüttüğümüz projelerde sizlerle buluşacak. Üzüm bağımız, kompos üretim tesisimiz ve solucan gübre üretim tesisi gibi projelerimiz hayata geçecek. Çiftçiye, tarıma yapılacak yatırımların ardından bunları şenliklerle taçlandıracağız. Muhtarımın da dediği gibi biz bu bölgede ne olup ne olmamasında kararlıyız. Bizlerle aynı yolda yürüyorsunuz. Bizler de bu mücadeleye destek vermeye çalışıyoruz. Bu projede emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım” diye konuştu.
Projenin hayırlı olmasını dileyen Başkan Piriştina, daha sonra proje yetkilileri ve köy halkı ile birlikte lavanta fidanı dikimi gerçekleştirdi. Piriştina, üretici Cemil Özserttaş’ın üretim yapacağı alanda ilk fidanı belediye meclis üyeleri ile birlikte dikti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: