Bucalılar Kanserli Hücreleri Balonlara Hapsetti
Bucalılar Kanserli Hücreleri Balonlara Hapsetti
Yayınlanma :
07.02.2015 10:05
Güncelleme :
07.02.2015 10:05


Buca Belediyesi, 4 Şubat Dünya Kanser Günü sebebiyle “Kanserden korkma, farkındalığını arttır” isimli akciğer ve meme kanseri konulu panel düzenledi. Hem ülkemizde hem de dünyada sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada gelen kanser hastalığına karşı farkındalığı artırmak adına düzenlenen panelde alanlarında uzman doktorlar Bucalı vatandaşlar ile bir araya geldi. Kanser vakalarının erken evrelerinde teşhis edilmesi amacıyla düzenlenen panele vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Panelde, Bucalı vatandaşlar kanser hücrelerini hapsettikleri balonları gökyüzüne uçurdu.
“EN BÜYÜK NEDENLERİNDEN BİRİ SİGARA”
Buca Belediyesi Şirinyer Düğün Salonu’nda düzenlenen panele Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Göğüs Hastalıkları ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oğuz Kılınç, DEÜ Onkoloji Enstitüsü Radyoloji ve Onkoloji Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rıza Çetingöz, DEÜ Onkoloji Enstitüsü Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof .Dr. Aziz Karaoğlu, Operatör Dr. Cüneyt Tuğrul, Beslenme Uzmanı Beste Alimert ve Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol konuşmacı olarak katıldı. Panelde, Prof. Dr. Oğuz Kılınç, Akciğer kanserinin en büyük nedenlerinden birinin sigara olduğu söyledi. Kılınç, sigaranın zararlarını ve akciğer kanserinin belirtilerini anlatan bir sunum yaptı. Prof. Dr. Rıza Çetingöz de, akciğer ve meme kanserinin erken teşhisi ve kanser hastalıklarının belirtileri hakkında bir sunum gerçekleştirdi.
“HEM ORMANLARI HEM CİĞERLERİ YOK EDİYOR”
Prof. Dr. Aziz Karaoğlu ise kanser hastalıklarının tedavisinde kullanılan kemoterapi yönteminin tarihten bugüne kadar olan değişim ve gelişimi hakkında bilgiler verdi. Karaoğlu, kemoterapi tedavi yönteminin önümüzdeki yıllarda daha çok gelişim göstererek etkili olacağını söyledi. Operatör Dr. Cüneyt Tuğrul ise meme kanserinin belirtilerini ve teşhis yöntemlerini slayt gösterisi eşliğinde katılımcılara aktardı. Beslenme Uzmanı Beste Alimert de, beslenme bozukluklarının birçok hastalığa sebebiyet verdiği ve düzenli beslenmenin faydalarını anlattı. Ülkemizde ve dünyada ormanların yok olmaya başladığını söyleyen Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, “Sigara hem ormanlarımızı hem de ciğerlerinizi yok ediyor” dedi.
KANSER HÜCRELERİNİ GÖKYÜZÜNE UÇURDULAR
Panelin soru cevap bölümünde ise konuşmacılar Bucalı vatandaşların sorularını yanıtladı. Konuşmaların ardından konuşmacılara teşekkür eden Buca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Suzan Baram, konuşmacılara plaket ve kendi adlarına fidan dikilmesi için Ege Orman Vakfı’ndan 10 fidan sertifikalarını takdim etti. Panel, konuşmacılar ile Bucalı vatandaşların, kanserden korkmadığını ve farkındalığının arttığını göstermek adına temsili olarak kanser hücrelerini hapsettikleri balonları gökyüzüne uçurması ile son buldu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: