Bursa’da Restorasyon Tepkisi
Bursa’da Restorasyon Tepkisi
Yayınlanma :
22.06.2015 18:00
Güncelleme :
22.06.2015 18:00


Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından özel bir firmaya yaptırılan restorasyon çalışmasında, 400 yıllık tarihi Sinan Paşa Külliyesi’nin duvarının yıkılıp, araçların geçmesi için kapı yapılmasına vatandaşlar tepki gösterdi.
Yapılan çalışmalarda ’ben yaptım oldu’ mantığı güdüldüğünü savunan CHP Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse, "Kimin ne iş yaptığını denetleyen yok. Gecekondu yapılır gibi restorasyon olur mu? Ecdat emaneti böylesi eserlerin bu şekilde restorasyon adı altında heba edilmesine karşıyız. Yetkililerin bir an önce bu çirkinliği ortadan kaldırmasını bekliyoruz. Böyle bir restorasyon olmaz. Bir yandan güzellikleri çıkartacağız derken, diğer yandan 400 yıllık tarihi duvarın yıkılmasının bir mantığı olamaz" dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: