Bursa’da Yabancı Sermayeli 19 Şirket Kuruldu
Bursa’da Yabancı Sermayeli 19 Şirket Kuruldu
Yayınlanma :
03.03.2015 10:45
Güncelleme :
03.03.2015 10:45


Türkiye’de yabancı sermayeli şirket sayısı 41 bin 383’e yükseldi. 2013 yılı sonu itibariyle Türkiye’de 36 bin 950 firma faaliyet gösteriyordu. 2014 yılının söz konusu döneminde İstanbul’da yabancı sermayeli 2 bin 617 şirket kurulurken, Antalya’da 348, Mersin’de 314, Gaziantep’te ise 249 firma faaliyet göstermeye başladı. Geride bıraktığımız yılda Türkiye’nin üretim, ticaret ve ihracat merkezi Bursa’da ise yabancı sermayeli sadece 19 şirket kuruldu. Böylece Bursa’da söz konusu kapsamdaki şirket sayısı 611’den 630’a çıktı.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’daki 13 organize sanayi bölgesi ile 8 ıslah OSB’nin bulunduğunu, ancak geniş çaplı yatırımlar için uygun bir alanın kalmadığını ifade etti. Birçok yatırımcının Ar-Ge merkezleri ve teknolojisi ile birlikte Bursa’da yatırım planları yaptığını ifade eden Başkan Burkay, “Ancak bu yatırımcılara yer gösteremiyoruz” dedi.
Bursa’nın Türkiye’nin ilk OSB’sini kurduğunu ve atılan adımlarla Türkiye’nin sanayi başkenti unvanını taşıdığını hatırlatan Başkan Burkay, “1960’lı, 70’li yıllarda atılan adımlar kentin 30-40 yılını kurtardı. Ancak şimdi yeni yatırım alanlarına ihtiyaç var” diye konuştu.
Yerel dinamiklerin şehrin geleceği için uyum içinde çalıştığını ifade eden İbrahim Burkay, şunları kaydetti:
“Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’nin liderliğinde yeni bir OSB kurma hazırlığındayız. Yüksek Teknoloji OSB’de lojistik merkezden serbest bölgelere, mükemmeliyet merkezlerinden teknoloji geliştirme bölgelerine, liman ve kara yolundan demir yolu bağlantılarına kadar birçok imkân olacak. Çok yapılı bir sistem oluşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca mevcut sanayi bölgelerinin dışında kalan sanayi kuruluşlarına da yeni OSB içerisinde yer vereceğiz. Böylece çevre kirliliğinin de önüne geçmiş olacağız. Yüksek Teknoloji OSB, Bursa’nın önümüzdeki 100 yılını garanti altına alacağımız çok önemli bir proje olacak.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: