Bursalı Firmalara ‘endüstriyel Kazaların Önlenmesi’ Eğitimi
Bursalı Firmalara ‘endüstriyel Kazaların Önlenmesi’ Eğitimi
Yayınlanma :
01.12.2015 11:20
Güncelleme :
01.12.2015 11:20


Geçtiğimiz yıl start alan ve şimdiye kadar 7 binden fazla iş dünyası temsilcisinin başvuru yaptığı eğitimler, yeni dönemde yeni alanlarda da sürüyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Afet ve Acil Durum Başkanlığı katkılarıyla 16-27 Kasım tarihleri arasında Bursalı firmalara ‘Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi’ konusunda eğitim v erildi. BUTGEM binasında 80 firmanın katıldığı eğitimlerde uzmanlar, risk analizi, tehlikeli ekipman gruplandırma ve kimyasal maruziyet değerlendirme, patlama dökümanı hazırlanması, felaket senaryolarının hazırlanması, büyük kaza önleme politikası gibi konularda bilgiler aktardı.
BUTGEM, 15 BİNDEN GENCİ MESLEK SAHİBİ YAPTI
AFAD’ın Avrupa Birliği’nde ‘Seveso Direktifi’ olarak bilinen ‘Afete Hazır İşyeri Kampanyası’ çerçevesinde yapılan eğitimlerinin sertifika töreni gerçekleştirildi. BUTGEM’de düzenlenen törene BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, AFAD Bursa İl Müdürü İbrahim Tarı ve Bursalı firmalar katıldı. Eğitime katılan firmalara teşekkür eden İlker Duran, sanayileşme ve teknolojinin toplumsal refaha hizmet etmesinin yanı sıra hızlı gelişim süreciyle birlikte insan hayatı ve çevre için riskleri de beraberinde getirdiğini söyledi. Bursa’da gerek iş kazalarının önlenmesi gerekse de meslek standartlarının yükseltilmesi konusunda örnek projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Duran, sadece Türkiye’de değil Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde ve uluslararası iş çevrelerinde de model olarak gösterilen BUTGEM’de bugüne kadar 15 binden fazla gencin meslek sahibi olduğunu kaydetti.
Türkiye’nin muhtemel afet durumlarında kriz yönetiminde önemli adımlar kat ettiğini belirten Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, afetlere yönelik her yaştan insanın bilinçlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Dünyada artık doğal afetler kadar insan kaynaklı afetlerin de arttığına dikkat çeken Tarı, firmaların da mutlaka bu konuda hazırlıklı olmasını istedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: