Butgem Dünyaya Model Oluyor
Butgem Dünyaya Model Oluyor
Yayınlanma :
26.07.2015 12:20
Güncelleme :
26.07.2015 12:20


Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı uzmanları, Bursa sanayisinin nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamasında büyük katkı sağlayan BUTGEM’i ziyaret etti. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener tarafından ağırlanan BM Kalkınma Programı heyeti, kurslarda ve eğitim alanlarında incelemelerde bulundu. 4 kişilik BM heyeti, Maket Robot, Ahşap Oyuncak Atölyesi, Telden Araba ve Origami Kağıt Sanatı kurslarında eğitim gören öğrenciler ile bir araya geldi. Kurs öğretmenlerinden eğitimler hakkında bilgi alan heyet, BUTGEM’de yürütülen faaliyetlere tam not verdi. Heyet, ayrıca ziyarette yenilenebilir enerji konularında da fikir alışverişinde bulundu.
"BUTGEM BÜYÜK BİR HAZİNE"
Heyete BUTGEM’in çalışmaları hakkında bilgi veren BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, BM Kalkınma Programı Uzmanlarının merkezi ziyaret etmesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Gülener, BUTGEM’de alanında deneyimli uzman eğitmenler tarafından verilen kursların iş sahibi olmak isteyenler için büyük bir hazine olduğunu kaydetti. Gülener, “BUTGEM, Bursa ve ülkemiz için büyük bir fırsat. Meslek sahibi olmayan gençlerimiz, BUTGEM sayesinde hayallerindeki mesleklere kavuşmaya devam ediyor. Bursa sanayisi için bulunmaz bir nimet olan BUTGEM’e her zaman destek vermeye devam edeceğiz. BUTGEM, büyük bir okuldur. Buradaki bilgi ve deneyimden herkes faydalanmalıdır” dedi.
"BUTGEM’İN BAŞARISI DÜNYAYA MODEL OLABİLİR"
BUTGEM’de olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Uzman Sahba Sobhani, “BTSO liderliğinde yapılan mesleki eğitimleri yerinde gördük. Bursa, mesleki eğitim konusunda önemli bir merkez. Buna bizzat tanık olduk. Burada vizyoner bir liderlik var. Genç yaşta çocuklar pratik alanlarda çok faydalı eğitimler alıyorlar. Bu merkezler tüm dünyada mutlaka yayılmalıdır” diye konuştu.
"BUTGEM’İN TECRÜBESİNE İHTİYACIMIZ VAR"
Heyet ile birlikte BUTGEM’de incelemelerde bulunan Vesna Dzuteska, BUTGEM’deki çalışmalardan ve faaliyetlerden çok etkilendiğini ifade ederek, “En son yapılan araştırmada dünyada işverenler ilan ettikleri pozisyonlarını yüzde 25’ini aradıkları şartlarda eleman bulamadığı için dolduramıyorlar. İstihdam edilenlerin ise en az yüzde 30’u gerekli becerilere sahip değil. BUTGEM modelini farklı ülkelerde de hayata geçirmek lazım. Bizler, BUTGEM’in tecrübesine ve kapasitesine ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: