Çan-çanakkale Çevre Yolu Çalışmaları Devam Ediyor
Çan-çanakkale Çevre Yolu Çalışmaları Devam Ediyor
Yayınlanma :
12.05.2015 10:55
Güncelleme :
12.05.2015 10:55


Çan Belediyesinin girişimleriyle, ilgili kurumlar ve yetkililerce görüşmelerinin ardından, yaklaşık 3 hafta önce karayollarınca başlatılan Çan-Çanakkale güzergahının, kocabaş köprüsünden başlayıp Çan-Yenice-Çanakkale kavşağına kadar olan kısmının haziran sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Yol yapım çalışmalarının yanı sıra Biga-Çan istikametinden, şehrin giriş noktasından başlayan tretuvar çalışmaları da yine Çan-Yenice-Çanakkale kavşak noktasına kadar devam edecek. Bu çalışmalarla beraber İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce de, Çan Kapalı Cezaevi-Çan Devlet Hastanesi kavşağına da trafik ışıklandırmaları yapılacak. Çalışmaların tamamlanmasının ardından ise orta refüj çalışmalarının yeşillendirilmesi yapılacak. Yeşillendirme çalışmalarını da otomatik sulama sistemi ile Çan Belediyesi yapacak. Tüm çalışmalar sona erdiğinde de, şehrin giriş-çıkış kapıları güzel ve düzenli bir görünüme kavuşacak.
Çevre yolu ve beraberindeki çalışmalar hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, “Bizim için yaşadığımız şehirler, yaşadığımız evler kadar önemli. Evimize ne kadar bakıyor, güzelleştiriyor ve konforunu ne kadar arttırıyorsak, aynısı yaşadığımız şehirlerimiz için de geçerli. Bu sebeplerle, doğup, büyüdüğümüz, halen yaşamımızı sürdürdüğümüz güzel ilçemiz Çan için, 6 yıldan bu yana, daha önce yapılmamış her ne varsa yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bunun için de, yerel kaynaklarımızın yanı sıra, hükümetimizin kaynaklarından da ilçemize birçok hizmet kazandırmaya çalıştık bugüne değin. Yine son dönemde bizim görüşme ve çabalarımızla beraber, karayollarının çalışmalarıyla, ilçemizin çevre yolu da tamamlanmak üzere, karayollarının, çalışmalarını tamamlamasının ardından, Çan Belediyesi olarak orta refüjü, otomatik sulama ile yeşillendirme çalışmalarımıza başlayacağız. İlçemizde yaşayan ve gelip geçen tüm vatandaşlarımıza, bu çalışmalar boyunca bir takım rahatsızlıklar veriyoruz, ancak tüm bunlar bittiğinde, gerek çevre yolunda ulaşımın rahatlığı, gerekse çevre düzenleme ve yeşillendirmeleriyle ilçemiz çok daha güzel bir görünüme kavuşacak. Dolayısıyla halkımızdan biraz sabır ve hoşgörü bekliyoruz. Sonrasında burada yaşamanın keyfini hep birlikte süreceğiz” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: