Çanakkale’de 3 gündür görülen kuvvetli lodos, etkisini azalttı. Fırtına nedeniyle kopan ağaç dalları, çöp ve atıklar, sürüklenerek Çanakkale boğazına doldu. Çamurlu su, boğazın bazı bölgelerinde denizin renginin değişmesine neden oldu.
Çanakkale’de hafta sonu etkili olan lodos fırtınası, şiddetini azalttı. Fırtınanın sürüklediği ağaçlar, çöp ve atıklar ise Çanakkale boğazına doldu. Çöpler, bazı bölgelerde denizin yüzeyini kapladı. Gece aralıklarla etkili olan yağmur, Lodos fırtınasının taşıdığı toz bulutları nedeniyle çamur halde yağdı. Yüksek kesimlerden Sarıçay aracılığıyla Çanakkale boğazına boşalan çamurlu sular, bazı bölgelerde denizin renginin değişmesine neden oldu.
Kuvvetli lodos nedeniyle Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri aksayan feribot seferleri de fırtınanın etkisini yitirmesiyle normale döndü. Fırtına sebebiyle ara verilen Çanakkale - Kilitbahir seferleri ile Gelibolu - Lapseki hattındaki seferler, yeniden yapılmaya başlandı. Gökçeada ve Bozcaada’ya ise Cuma öğlen saatlerinden beri sefer yapılamıyor.
Çanakkale Boğazı Çöple Doldu
Çanakkale Boğazı Çöple Doldu
Yayınlanma :
02.02.2015 08:30
Güncelleme :
02.02.2015 08:44


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: